Kodin saanut koira: MATIAS

Syntymäaika: 11/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.9.2023
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Adinalle luovutetaan valtavia määriä koira ja eritoten pentuja ja nuoria ilmaantuu tarhalle tuon tuosta, ja Adinan on ymmärrettävästi mahdoton pysyä perillä siitä, miten kukakin kymmenistä koirista on tarhalle tullut. Tärkeintä on, että koirat ovat turvassa ja saavat tarvitsemaansa hoitoa. Matiaksenkaan taustaa ei tästä syystä tunneta, mutta kovin kauaa ei ole Matias ehtinyt tässä maailmassa kokemuksia kerätä, sillä aktiivien tavatessa Matiaksen, hän on vain puolen vuoden ikäinen.

Tavatessa Matias liikkuu vapaana muiden nuorten koirien kanssa ja näyttää tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on reipas ja itsevarman oloinen laumassa, joskin on hyvä huomioida, että nuoren uroksen ollessa kyseessä suhtautuminen muihin koiriin voi aikuistumisen myötä muuttua. Matias on ystävällinen ja kiinnostunut ihmisistä, hyppii vasten ja haistelee kiinnostuneena vieraitakin ihmisiä ja kummastelee heidän omituisia välineitään (kameraa). Kaikkiaan Matias on perusreipas ja kiva pentu, jossa lienee potentiaalia vaikka mihin. Matiaksen ei kuulla haukkuvan vierailun aikana.

Matias etsii ymmärtäväistä ja koiralähtöiseen koirankäsittelyyn sitoutunutta kotia, joka on valmis tukemaan Matiaksen kasvua aikuiseksi koiraksi yli pentu- ja teiniajan haasteiden. Koska Matias vaikuttaa perusreippaalta, voidaan harkita monenkinlaista kotia, tärkeintä on tulevan omistajan oma asenne rescuekoiran ottamiseen.

Kooltaan Matias on 6kk iässä noin 45 cm ja 10 kg, tulee todennäköisesti kasvamaan vielä. Kuvissa Matiaksen pyllyn päältä on ajeltu karvaa, tämä liittyy erään eläinlääkäriopiskelijan ottamaan testiin, taustalla ei ole vammaa tai sairautta.

Päivitykset

28.10.2023

Matias on päässyt omaan kotiin Suomeen. Onnea koko perheelle!

6.9.2023

Ihania uutisia! Matias on löytänyt oman perheen Suomesta ja pääsee kotiin <3
18.7.2023
Matias etsii nyt omaa kotiaan Suomesta!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Matias saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Matias on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Katri Hietanoro

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: