Kotia etsivä koira: PHANTOM (ERITYISADOPTIO)

Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:60cm/40kg
Kaura saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Phantom on vaikuttavan näköinen ilmestys, vaikka onkin vasta vuoden ikäinen. Se on siirtynyt Happy Dogs Morenin tarhalle kunnalliselta tarhalta ihan pentuna, luultavasti niihin aikoihin myös erotettu emostaan. Tällä hetkellä se on noin 40 kiloa ja säkäkorkeus hipoo 60 cm,  kasvaa vielä luultavasti jonkin verran kokoa aikuistuessaan.

Phantom haukkuu tarhalla muiden mukana, ja sillä onkin aika uskottavan kuuloinen vahtihaukku. Ei ole mitenkään ylitsevuotavan kiinnostunut ihmisistä tai nameista, vaikka molemmista tykkääkin – syö siis tarjottaessa nameja ja Phantomia saa rapsuttaa. Se tykkää kovasti omasta hoitajasta ja onkin hoitaja Marilenan suosikki! Phantom on tasapainoisen oloinen koira, ja tarhaoloissa äärimmäisen rauhallinen. Jonkin verran perusolemukseen varmasti vaikuttaa tarhalla vallitseva kuumuus, paksussa turkissa Phantomilla on kovin kuuma.

Helmikuun vierailulla uudet ihmiset hieman jännittävät poikaa, vaikka kiinnostusta ihmisiin sekä uuteen tilanteeseen löytyy. Phantom on tottumaton vastaaviin tilanteisiin, joten lievä epäileväisyys on kovin ymmärrettävää. Kaikesta huolimatta poika uskaltautuu haistelemaan vieraita sekä pysyttelemään esillä nameja etsimässä. Turvapaikkana toimii pojan oma häkissä oleva koirankoppi, jonne hän ajoittain kapuaa jännittävää tilannetta nollailemaan.

Phantom on hyvin todennäköisesti laumanvartijamix, ulkonäkö viittaisi kaukasiankoiraan. Emme tiedä tuleeko se muiden koirien kanssa juttuun, mutta pärjäisi varmasti ainoana koirana. Phantomin tulevalta kodilta toivomme osaamista ja taitoa laumanvartijaroduista, sekä halua opastaa ja tukea Phantomin matkaa kotikoiraksi kärsivällisesti ja positiivisin koulutusmetodein. Phantomille etsimme kotia omakotitalosta omalla pihalla varustettuna, mitä tämä nuori herra saa rodunomaiseen tapaan vahtia.

 

Päivitykset:

20.12.2023

Phantomin varaus peruuntui terveydellisten syiden vuoksi. Phantomilla havaittiin puolieroa kävelyssä ja se röntgenkuvattiin. Kuvissa näkyi vanha murtuma reisiluussa, joka on luutunut osittain virheasentoon. Odotamme tällä hetkellä lausuntoa suomalaiselta ortopediltä jalasta, mitä sen suhteen on tehtävissä ja odotettavissa. Lisäksi Phantomilla todettiin sydänmato, johon se on tässä vaiheessa ehtinyt jo saada immiticide-pistoshoidot. Phantom siirtyy vioittuneen jalan vuoksi erityisadoptiokoiraksi.

5.9.2023

Vihdoin Phantomin pitkä odotus palkitaan. Hän on vihdoin löytänyt oman kodin, joka kovasti jo odottaa poikaa saapuvaksi.

28.3.2023

Kevätterveisiä suloiselta Phantom-pojalta!

Aktiivit tapasivat pitkän ajan jälkeen Phantom-pojan vieraillessaan Happy Dogs Morenin tarhalla helmikuussa. Vieraiden astuessa sisälle häkkiin, poika on kovin kiinnostunut niin uusista ihmisistä kuin tarjotuista herkuista, joita hän mielellään etsii maahan heiteltyinä. Häkissä oleva koirankoppi on pojan turvapaikka, jossa hän selvästi viihtyy. Jännittävässä tilanteessa koppi on myös paikka, jossa poika käy tauottamassa stressaavaa tilannetta, erityisesti alussa poika kapusi hetkeksi turvaan.

Aktiivit kuvailivat poikaa seuraavasti: “Hän oli aika päättäväisen oloisen kaveri, jonka ilme oli sellainen, että “minä menen nyt tänne ja te ette voi sille mitään”.  Vieraista huolimatta poika siis puuhasi omiaan pahemmin hötkyilemättä. Aktiivien poistuessa häkin ulkopuolelle, jää Phantom tarkkaan haistelemaan jäljet sekä etsimään mahdollisia piiloon jääneitä nameja.

Ulkoisesti Phantom on aikamoinen poika: tuhdin kokoinen tai ainakin valtavan karvainen – upea koirankokoinen koira siis!

11.7.2022

Komea Phantom aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Phantom saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Phantom on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Phantomin yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: