Phantom
Päivitetty 11.07.2022

Kotia etsivä koira: PHANTOM


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.7.2022

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Phantom on vaikuttavan näköinen ilmestys, vaikka onkin vasta vajaan vuoden ikäinen. Se on siirtynyt Happy Dogs Morenin tarhalle kunnalliselta tarhalta ihan pentuna, luultavasti niihin aikoihin myös erotettu emostaan. Tällä hetkellä se on noin 40 kiloa ja säkäkorkeus hipoo 60 cm,  kasvaa vielä luultavasti jonkin verran kokoa aikuistuessaan.

Phantom haukkuu tarhalla muiden mukana, ja sillä onkin aika uskottavan kuuloinen vahtihaukku. Ei ole mitenkään ylitsevuotavan kiinnostunut ihmisistä tai nameista, vaikka molemmista tykkääkin – syö siis tarjottaessa nameja ja Phantomia saa rapsuttaa. Se tykkää kovasti omasta hoitajasta ja onkin hoitaja Marilenan suosikki! Phantom on tasapainoisen oloinen koira, ja tarhaoloissa äärimmäisen rauhallinen. Jonkin verran perusolemukseen varmasti vaikuttaa tarhalla vallitseva kuumuus, paksussa turkissa Phantomilla on kovin kuuma.

Phantom on hyvin todennäköisesti laumanvartijamix, ulkonäkö viittaisi kaukasiankoiraan. Emme tiedä tuleeko se muiden koirien kanssa juttuun, mutta pärjäisi varmasti ainoana koirana. Phantomin tulevalta kodilta toivomme osaamista ja taitoa laumanvartijaroduista, sekä halua opastaa ja tukea Phantomin matkaa kotikoiraksi kärsivällisesti ja positiivisin koulutusmetodein. Phantomille etsimme kotia omakotitalosta omalla pihalla varustettuna, mitä tämä nuori herra saa rodunomaiseen tapaan vahtia.

 

Päivitykset:

11.7.2022

Komea Phantom aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Phantom saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Phantom on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Phantomin yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.