Päivitetty 21.11.2015

Kodin saanut koira: MOXY (nyk. Maj)


OneVet 10.9.2015

OneVet 10.9.2015

MOXY

* narttu

* syntynyt arviolta v 2012

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

21.9.2015
Clinica Veterinaria OneVet on romanialainen eläinklinikka ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. OneVetissä on hoidossa myös romanialaisten eläinsuojelijoiden koiria. Cornelia Stan on romanialaisnainen, joka taistelee parantaakseen kodittomien koirien elinolosuhteita. Osa Cornelian kotia odottavista koirista asuu OneVetin tarhalla. Moxy on yksi heistä. Vaikka tarha ei ole lähelläkään ideaalisia elinolosuhteita, päinvastoin, siellä koirat saavat kuitenkin ruokaa ja juomaa, eikä niitä ihmisen toimesta satuteta.

Moxy on melko alistuva koira, jonka muut koirat stressaavassa elinympäristössä välillä vähän kiusaavat. Kaltaisistaan koirista, jotka eivät ole liian dominoivia, Moxy sen sijaan pitää kovasti. Jos leikki menee sen mielestä liian rajuksi, se herkästi jää jalkoihin. Silloin Moxy poistuu tilanteesta. Kiltti ja hieman ujo koiratyttö rentoutuu tutun ihmisen seurassa. Vaikka se jännittääkin vieraita ihmisiä, se antaa heidän käsitellä itseään. Aktiivimme kuvailevat Moxya hassuksi ketunpoikaseksi.

Moxy on kooltaan noin 20-25 kiloa ja 50-55 senttiä.

3.10.2015
Moxy on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

8.11.2015
Moxy saapui eilen omaan kotiinsa toisen rescuekoiran kaveriksi ja sai samassa yhteydessä uuden nimen: Maj. Kulkurit onnittelee Majta ja perhettä.

21.11.2015
Maj on nyt likimain kaksi viikkoa omassa kodissaan ja saimme hurmaavia kuulumisia Majn omistajalta: 

“Maj on todella kiltti ja herttainen koira ja onkin kotiutunut mainiosti – jo heti alkupäivistä lähtien. Kaikki on oikeastaan mennyt paljon paremmin kuin mitä uskalsin toivoa. Tytöt tulevat keskenään hyvin toimeen. Muutama ruokarähinä oli alkujaan, kun Maj vain rennon letkeästi ajatteli, että tottakai he syövät Frun kanssa samasta kiposta. Fru oli asiasta eri mieltä. Mutta nyt Maj on ymmärtänyt, että ensiksi syödään kumpikin omat ruuat ja sen jälkeen voidaan käydä tarkastamassa jättikö toinen kuppiinsa jotain. Viime viikon lomailin ja totuttelu arkeen ja omaan kotiin onnistui siksi helposti. Yksinoloa (tai siis Frun kanssa kaksinoloa) treenattiin myös, jotta työpäivät sujuisivat hyvin. Ja eilen kun tytöt sitten olivat ensimmäisen kerran koko työpäivän ajan kahdestaan kotona, oli ilmeisesti uni maistunut, koska koti oli samassa järjestyksessä kuin mihin olin sen aamulla jättänytkin.

 Luulenpa, että Fru on oikeastaan enemmän hämmentynyt kuin Maj. Luulen Frun vielä pohtivan, että onko tuo toinen täällä jäädäkseen… Kun taas Maj varmasti vaan miettii, että ”tässä sitä nyt ollaan pönttöuunin lämmössä”. Tosin Frun pohdinnoista huolimatta, näyttää tykkääminen olevan molemminpuolista. Mun tytöt on kyllä täyskymppipari, siitä ei oo epäillystäkään”.

Lisätty kuva Majsta ja Frusta untenmailla.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moxy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moxy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Moxyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen. 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.