Päivitetty 26.11.2015

Kodin saanut koira: NIMBUS


NIMBUS

* uros

* syntynyt arviolta 6/2015

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

21.9.2015
Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Kulkurit pyrkivät vähentämään hylättyjen pentujen määrää sterilointiprojektein, mutta edelleen pentuja syntyy todella paljon ja erityisesti keväisin ja kesäisin niitä on kaikkialla.

Alkukesästä Rosiorin kunnalliselle tarhalle oli tuotu pentue. Ne olivat vahinko, josta pentujen emän omistaja ei halunnut ottaa minkäänlaista vastuuta. Kunnallisilla tarhoilla pennuilla on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä, sillä taudit leviävät todella herkästi koiria täynnä olevissa häkeissä. Tätä pentuetta seurasi toinen ja sitä vielä kolmas – kaikilla sama tarina kodista, jossa niille ei ollut tilaa. Kun pentuja oli yhteensä kerääntynyt jo 25, pyysi Cornelia Kulkurien yhteistyökumppanin eläinklinikka Onevetin apuun. Klinikan työntekijät testasivat pennut heti tautien varalta, ja kuten usein käy kun pieniä ja vastustuskyvyttömiä pentuja hylätään suurille tarhoille, oli pennuille tarttunut parvo. Onevetin henkilökunta teki kaikkensa jotta nämä 25 pentua selviytyisivät, mutta lopulta vain pieni osa voitti taistelunsa sairautta vastaan.

Nimbus on yksi näistä suurista taistelijoista, jotka selviytyivät taudista ja pääsivät lopulta Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Se on tavallisen pennun tavoin iloinen ja utelias ja touhuilee mielellään muiden pentujen kanssa. Uudet ihmiset olivat alkuun Nimbuksesta vähän jännittäviä, mutta siitä huolimatta se jäi lähelle ihmettelemään. Nimbus viihtyi silminnähden sylissä ja maahan laskettua se jäi hieman odottavan oloisena pyörimään jalkoihin kuin toivoen, että saisi vielä hetken olla lähellä. Nimbus oli tarhalla melko rauhallinen, hyvin kiltti ja lempeä sekä ihmisille että muille koirille.

Nimbus on potra pojanalku, josta kasvaa aikuisena noin 55 cm korkea ja 20-25 kiloa painava.

18.11.2015
Komea miehenalku Nimbus oli yksi vastassa olleista pennuista kun aktiivimme vierailivat Onevetissä marraskuun alussa. Alkuun uudet vieraat hieman jännittivät Nimbusta, mutta se rohkaistui nopeasti ja tuli ihmettelemään outoa tilannetta. Pojan iloisesta ja positiivisesta luonteesta kertoi alati heiluva häntä kun se oli kuvattavana. Nimbus vaikuttaa tarhaoloissa melko tasapainoiselta ja rauhalliselta pojalta josta kokonsa perusteella kasvaa iso ja leppoisa koira.
Nimbuksen naamaan oli viime tapaamisen jäljiltä ilmestynyt pieniä arpia, mutta klinikkaa ylläpitävien eläinlääkärien mukaan ne eivät ole mitään vakavaa.

26.11.2015
Nimbus on varattu Saksaan.

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nimbus tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Nimbus saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nimbus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.