Päivitetty 17.01.2018

Kotia etsivä koira: BRUNDO, SUOMESSA


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa
Kastroitu

Perustiedot ja tausta
16.11.2016

Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Nykytilanne
14.1.2018
Brundo herra vaihtoi kotihoitopaikkaa Tammikuun alussa, ja uudessa hoitopaikassa onkin koirakavereita 3 kappaletta. Paikanvaihdosta tullut stressi ja epävarmuus otti pojasta kunnon puristuksen ja Brundo meinasikin olla aika hurjana, mutta se ei hetkauttanut kotihoitajaa ja käytös alkoi laantua muutaman päivän tuumailun ja mököttämisen jälkeen, Ja nyt onkin hoitopaikassa löydetty mukava ja leppoisa yhteishenki, Brundo alkoi luottaa pian kotihoitajaan, ja antaakin hänen käsitellä itseään hyvillä mielin. Pojan käytös uusissa tilanteissa on vielä hiukan epävarmaa, mutta kaikkia kotikoiran asioita harjoitellaan positiivisin menetelmin pikkuhiljaa. Brundo on onneksi  nopea poika oppimaan asioita, ja itseluottamusta kasvatellaan ja alustellaan harjoituksien avulla kohti tasapainoista, varmempaa nuorta poikaa. Brundon päivät kuluvat nyt siis Pohjoisen raikkaasta ilmasta  nauttien, metsälenkkejä tehden muiden kanssa, ja hiukan on otettu jo leikkimisen alkuaskelia koirakavereiden kanssa. Brundo etsii koirakokenutta kotia, jossa ollaan valmiita työstämään pojan antamia mahdollisia haasteita, ja ymmärretään  epävarman pojan käytös ennen luottamuksen syntymistä. Mahdoton poika ei ole lainkaan, vain vähän rouhea ulkokuori, sisältä ollessaan varsinainen pehmoilija. Pojan tarkempia kuulumisia päivitellään piakkoin lisää.


25.10.2017

Brundo on ollut Toukokuusta asti kotihoidossa, ja poika onkin edistynyt paljon, nyt poika joutuu itsestään riippumattomista syistä etsimään uutta kotihoitopaikkaa, tai parempi tietysti olisi jos poika pääsisi suoraan vihdoin jo ikiomaan kotiin. Brundo on vieläkin epävarma uusille ihmisille, ja reagoi todella vahvasti haukkumalla, ja olemalla epäluuloinen,  rauhoittuminen on ollut hankalaa vielä tässä vaiheessa. Omalle ihmiselle, tutuksi tullessaan, ja luottamuksen synnyttyä poika on hyvin reipas, hauska huumorintajuinen tyyppi, jonka kanssa ei tule tylsää. Yksinolot ovat sujuneet mallikkaasti.  Ulkoa kuuluvia ääniä poika kommentoi vaihtelevasti, joten kerrostalo ei ehkä ole sopiva paikka naapurisopua ajatellen. Tulevassa paikassa olisi hyvä olla reipas koirakaveri näyttämässä mallia, ja ympäristön olisi hyvä olla rauhallinen, vilkas kaupunki ei ole Brundon paikka. Ulkoilut sujuu hyvin, Brundo on utelias ja tykkää ulkoilla pitkässä liinassa hajuja nuuskien ja juoksuspurtteja ottaen. Oma aidattu piha olisi unelma pojalle. Brundo etsii tositarkoituksella ihmistä, joka ymmärtää ujon, ja itsenäisen koiran sielunelämää. Antaa aikaa ja tukea, eikä etsi seurapiiri koirakaveria, vaan rauhallisesta elämästä nauttivaa ihmistä. Haasteellinen poika mutta varmasti kaiken sen arvoinen lopulta.

Aiemmat päivitykset
14.7.2017
Brundo poitsun kotihoito elämä on lähtenyt hitaasti, mutta vakaasti edistys askelin eteenpäin. Surusilmäisyys on kadonnut ja tilalla on utelias ja virkeä, aktiivinen pojankoltiainen. Alku ujostelun jälkeen, kun luottamus kotihoitajaan on löytynyt, on Brundon elämä aikalailla sellaista kuin kotikoiran pitäisikin, Leikkiä, nukkua, lenkkeillä metsässä ja ilohepuloida, nukkua päiväunet kotihoitajan kainalossa ja kauniina kesäpäivänä makoilla auringossa. Toki jokaisena uutena päivänä on mahdollisuus opetella uusiin asioihin tutustumista, kohdata pieniä mörköjä ja taistella uskalluksen rajamailla uusien asioiden edessä, hienosti ne voittaen ajan kanssa, ja kärsivällisellä ohjaamisella. Sisäsiisteyskin on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, ja kaksi viikkoa ja yksi vahinko, ei hassumpaa.

Kotihoitajan ja Brundon itse kertomaa:

“Keravan Brundo alias Rupsu alias Rupsukka alias Lupsu alias Lupsukka täällä HAU! Täällä mä nyt Suomessa oon. Kuulemma jo vajaa pari kuukautta ollut. Ku tulin Suomeen, ni aluks kentällä mä en uskaltanu edes boksista tulla ulos. Olin ihan jähmettynyt paikoilleni. Kotihoitopaikassa aloin heti tutkia paikkoja, koska mulla on kauheen utelias nenä, joka haluaa nuuskia joka paikan. Ruoka maistuu mulle hyvin, kunhan se on äkillisesti hienostuneelle makuaistilleni sopivaa. Kuvitelkaa, kerran mulle tarjottiin luomunakkia ja -pekonia. Siis pitäiskö niitä syödä? Mä haluun pihvini kypsennettynä, kiitos! Mä olen kuulemma melkoinen irtokarvainen kommentaattori. Mun ku pitää kommentoida välillä vaikka ulkoa tulevia ääniä tai jos joku epäilyttävä ihminen tulee kylään, ni mul on kauheesti asiaa. Sit samalla näytän ihan hyeenalta, ku mun niskakarvat nousee pystyyn. Toisille vieraille en juuri hauku, vaan katselen pedilläni makoillen, saatan jopa hieman käydä kuikuilemassa. Oikeesti mä oon kyllä pohjimmiltani tosi kiltti ja hyväluontonen, mut välillä vaan pelottaa niin kauheesti, että alan möykätä. Tykkään kauheesti käydä lenkillä, vaikka melkeen ekat pari viikkoa meni sisällä, ku oli niin kauheesti totuttelemista kaikkeen uuteen. Lenkeillä muut ihmiset ja koirat on pelottavia, mutta sit ku otetaan vähän etäisyyttä ja mua kehutaan ja kannustetaan, ni mä selviin tosi hyvin. Pyöräilijät on jees. Lentokoneen ääniä ja hevosiakaan en pelkää. Muutenki oon rohkaistunu tosi paljon kun mua kannustetaan ja kehutaan kauheesti. Kuljen kuulemma remmissä ihan kauheen hienosti. Tottelen todella hyvin ja osaan tulla sinne, minne pyydetään – joskus tosin pienellä viiveellä, jos on muuta kiinnostavaa näköpiirissä. Kannan kaikki mun aarteet omalle pedille, kuten kerran pari laskua olkkarin pöydältä – sen jälkeen ku olin syöny kotihoitajan kasvattamat hajuherneen alut. Mut oikeesti mä oon kyl kotona tosi kiltisti kun oon yksin. Mulla vaan on hyvä olla puuhaa. Kotihoitaja on jättäny mulle vaikka aktiivilelun (johon on laitettu juustoa herkuks, nam!). Tosin oon ehtiny tyhjentää sen aktiivilelun jo kahdesti ennen ku kotihoitaja on ees ehtiny lähtee töihin. Ulos oon valmis lähtee aina – ja aina kun näkyy metsäpolku, ni sinne on päästävä! Oon viime aikoina alkanu tekemään tarpeita ulos, mutta turauttelen ja lorottelen mä vielä sisälläkin. Sisällä teen tarpeeni tietyssä paikassa oleville alustoille. Aina ei ihan osu ja sit on vähän märkiä tassunjälkiä ympäriinsä. Mut jätän mä kuulemma tassunjälkiä muuallekin kun lattialle – nimittäin sydämeen. Mun nykyistä lempipuuhaa onkin köllötellä sohvalla kotihoitajan kainalossa ja laittaa tassu ja pää kotihoitajan mahan päälle. Siinä on maailman paras paikka nukkua.”
Mitäpä tuohon lisäämään? Varsin potentiaalinen, omalle ihmiselle omistautuva ja rakastava koira, Brundo tarvitsee vain aikaa, tukea ja ohjausta, tullakseen rohkeaksi maailmanvalloittaja pojaksi, ja todella hyvällä tiellä ollaan, hyvän kotihoitajan tuella.  Lapsiperheen koiraksi Brundosta tuskin koskaan on, eikä oikein kerrostalokaan ole oikea asuinmuoto pojalle, mutta sen sijaan oma kärsivällinen ja turvallinen ihminen, oma piha mitä vartioida, missä leikkiä ja ehkäpä rohkea koirakaveri olisi Brundolle mitä parhain tulevaisuus.
Brundolle lisätty  kotihoitajan ottamia kuvia heidän arjesta.
4.5.2017
Brundo pojan Suomi-elämä alkoi tänään, ja ujopiimä poika matkusti kotihoitoon hakemaan hiukan rohkeutta tähän uuteen elämään ja oppimaan hiukan tapoja, joita voi sitten esitellä uudessa omassa kodissa. Brundon kuulumisia päivitellään, kunhan ujopiimästä alkaa kuoriutua hiukan eläväisempi koltiainen.
25.4.2017
Hip Hei! Brundo pojan elämä muuttuu pian kovasti, poika on lentämässä suomeen kotihoitoon 4.5.2017 Kulkurit lennolla, ottamaan hiukan vauhtia siihen ikioman kodin löytymiseen. Mahtavaa tietysti olisi, jos poika pääsisi suoraan omaan kotiin, kulkematta kotihoidon kautta.
24.4.2017
Brundo poika on kasvanut jo nuoren miehen ikään, joten poika siirtyy aikuisten koirien kategoriaan kotia etsimään. Toivottavasti se oma koti löytyisi pian tälle hurmaavalle pojalle jotta Brundo pääsisi rohkaistumaan ja nauttimaan elämästä.
21.3.2017
Brundo poika on ottanut hiukan takapakkia ja tullut ujommaksi tarhalla jossa ujo poika ei välttämättä saa niin paljon erikoishuomiota kuin reippaammat kaverinsa. Pojasta ei nyt tullut uusia kuvia kun poika ei näyttäytynyt aktiiveillemme maaliskuisella reissullaan. Poika tarvitsee aikaa uusiin tilanteisiin ja tulevalta kodilta odotetaan vahvaa kokemusta ujon koiran kanssa elämisestä.
6.2.2017
Brundo on kasvanut, ja saanut hiukan painoa itselleen. Komea poika, ujoilee ensin hiukan mutta antaa silittää. Rauhallisempi kuin häkkikaverinsa Sisla. Lempeän oloinen, mutta vähän murahtelee muille koirille saadakseen tilaa itselleen.  Säikähtää helposti jolloin alkaa perääntyä. Tälläisen ujohkon pojan toivoisi pian pääsevän ikiomaan kotiinsa rohkaistumaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä.  Tulevalla kodilla voisi olla tasapainoinen ja  reipas narttukoira kaverina rohkaisemassa, mutta varmasti ainoana koirana Brundo viihtyisi kyllä.

 

 

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Brundo saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brundo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Brundon yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.