Päivitetty 22.03.2018

Kotia etsivä koira: ROONA


Syntymäaika: 10/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
streriloidaan

 

 

22.3.2018
Perustiedot ja tausta

Carmen Mandescu, joka on eläinsuojelija Romaniassa ja uuden tarhan Carpen perustaja sekä Kulkurien yhteistyökumppani, sai tutultaan pyynnön Roonan saattamiseksi turvaan, koska koira oli hylätty metsään. Roona liikuskeli metsän laidalla sekä lähellä asustusta ja rankkurit oli jo soitettu sitä hakemaan pois. Carmen lähti välittömästi ottamaan koiraa kiinni, siinä kuitenkaan onnistumatta, koska koira oli säikähtänyt ja peloissaan. Toisella yrittämällä onnistuivatkin saamaan koiran, useamman ihmisen ja nukutuspiikin avustuksella.

Roona matkasi siis Carpeen ja asuttaa häkkiään yksin, mutta kaverin varmasti saa, mikäli on tarhalla pidempään. Toistaiseksi on Roonalla vain yksi naapuri ja tämän tullessa, suhtautui Roona ystävällisen innokkaasti uuteen tulokkaaseen. Vieraita ihmisiä kohtaan on Roona utelias ja ystävällinen, mutta tarvitsee pienen hetken tullakseen tekemään tuttavuutta ja tekee sen sitten kohteliaasti, hieman käsiä väistäen. Tutustuttuaan se on oikein läheisyydenkipeä ja tykkää huomiosta ja rapsutuksista. Roona on tarhalla jo kiintynyt hoitajiinsa ja tervehtii niitä iloisesti, pihalla näkyviin kissoihin ja lapsiin suhtautuu ystävällisesti ja neutraalisti. Roona  antaakin itsestään kaiken puolin tasapainoisen ja viisaan oloisen vaikutelman.

Roona haukkuu tarhalla, mikä on osittain turhautumisesta, mutta pientä vahtihaukkuakin seassa. Roonan perimässä voisi olla jonkin verran myös laumanvartijakoiraa ja siksikin Roona sopiikin parhaiten omakotitaloon, missä on omaa pihaa ja rauhallinen asuinalue. Roona tulee vaihtelevasti toimeen toisen nartun kanssa, joten emme luovuta Roonaa talouteen, missä on toisia narttuja.

Kooltaan Roona on iso koira, noin 60 cm ja painoa noin 30 kg

22.3.2018
Ylväs ja kaunis Roona katsoo kaula pitkällään kaukaisuuteen ja päästää muutaman vahtihaukun. Vieraiden tullessa sen häkkiin, ottaa Roona kyläilijät vastaan rennosti ja on utelias tutkimaan saapujat, ja se onkin tänä päivänä avoimempi vieraiden kanssa, kuin tullessaan tarhalle. Selkeästi Roonaa kiinnostaa myös tapahtumat häkin ulkopuolella ja pienoinen turhautuminen tarhalla näkyy Roonassa niin, ettei oikein meinaa malttaa keskittyä. Rapsutuksista Roona nauttii, että lähes tulkoon hymyilee, tai liekkö sitten paksun karvan alla oleva kutiseva iho pistä hymyilemään. Uusia kuvia ja video.

16.10.2017
Roona tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutstuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.