Päivitetty 02.11.2018

Kotia etsivä koira: ROONA


Syntymäaika: 10/2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
streriloidaan

 

 

8.8.2018
Perustiedot ja tausta

Carmen Mandescu, joka on eläinsuojelija Romaniassa ja uuden tarhan Carpen perustaja sekä Kulkurien yhteistyökumppani, sai tutultaan pyynnön Roonan saattamiseksi turvaan, koska koira oli hylätty metsään. Roona liikuskeli metsän laidalla sekä lähellä asustusta ja rankkurit oli jo soitettu sitä hakemaan pois. Carmen lähti välittömästi ottamaan koiraa kiinni, siinä kuitenkaan onnistumatta, koska koira oli säikähtänyt ja peloissaan. Toisella yrittämällä onnistuivatkin saamaan koiran, useamman ihmisen ja nukutuspiikin avustuksella.

Roona matkasi siis Carpeen ja asuttaa häkkiään yksin. Roona suhtautui toiseen naapurihäkin narttukoiraan ystävällisesti,  kuin sitten taas toiseen naapuriin, Kiaraan, ei välit olleet kovinkaan lämpimät, vaan sai Roonan kierrokset nousemaan ja ärhäntelemään Kiaralle. Vieraita ihmisiä kohtaan on Roona utelias ja ystävällinen, mutta tarvitsee pienen hetken tullakseen tekemään tuttavuutta ja tekee sen sitten kohteliaasti, hieman käsiä väistäen. Tutustuttuaan se on oikein läheisyydenkipeä ja tykkää huomiosta ja rapsutuksista. Roona on tarhalla jo kiintynyt hoitajiinsa ja tervehtii niitä iloisesti, pihalla näkyviin kissoihin ja lapsiin suhtautuu ystävällisesti ja neutraalisti. Roona  antaakin itsestään kaiken puolin tasapainoisen ja viisaan oloisen vaikutelman.

Roona haukkuu tarhalla, mikä on osittain turhautumisesta, mutta pientä vahtihaukkuakin seassa. Roonan perimässä voisi olla jonkin verran myös jonkun sortin laumanvartijakoiraa ja siksikin Roona sopiikin parhaiten omakotitaloon, missä on omaa pihaa ja rauhallinen asuinalue. Roona tulee vaihtelevasti toimeen toisen nartun kanssa, joten emme luovuta Roonaa talouteen, missä on narttuja.

Kooltaan Roona on iso koira, noin 60 cm ja painoa noin 30 kg

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan 

2.11.2018
Tullessamme Roonan häkkiin, se saa kauhean ilohepulin. Se pomppii, ilakoi ja käy tervehtimässä jokaisen luokseen saapuneen vieraan. Roona onkin tätä nykyä paljon avoimempi vieraita ihmisiä kohtaan ja se kyllä näkyykin koirasta. Miehiä kohtaan Roona on hieman vetäytyväisempi, mutta eipä Roonalla olekaan kauheasti miesvieraita käynyt. Roona osoittautui koostaan huolimatta oikeaksi halinalleksi ja tämä näkyy oikein hyvin myös Roonalle lisätyistä uusimmista videoista. Kaiken kaikkiaan Roona oli oikein rakastava ja ystävällinen karvapallero, jolle trimmi tekisi enemmän kuin hyvää!
Namit olivat Roonalle todella iso motivaationlähde, joka on iso plussa koulutuksen kannalta.  Niiden avulla tyttö olisi tehnyt melkeinpä mitä vain! Meillekin Roona esitteli kuinka hän automaattisesti tarjoaa istumista ja jää kiltisti ja hiljaa odottamaan, että saa namin. Olisiko tänä talvena vihdoin ja viimein täydellisen Roonan aika päästä hurmaamaan loppuelämän perheensä?

8.8.2018
Roonasta on jo montakin ikäarviota. Se on eloisa ja aktiivinen koira, joten jos ikä on arvioitu seniorikoiraksi, ei se ainakaan Roonassa mitenkään näy. Vieraiden ihmisten suhteen on erittäin avoin ja ottaa vastaan ihmisen iloisesti pusutellen. Naapurissa Roonalla on kaksi pientä koiraa ja niistä ajoittain kierrokset nousevat ja alkaa kova haukkuminen. Tämän tähden, etsii Roona kotia, jossa haukkuminen ei aiheuta häiriötä naapureissa ja ihmistä, joka osaa käsitellä kiihtynyttä koiraa.

13.6.2018
Aktiivimme tapasivat Roonan ja mukavaa muutosta on jälleen tapahtunut. Siitä on tullut entistä enemmän luottavaisempi ihmisiin ja siitä johtuen avoimempi myös vieraita ihmisiä kohtaan. Miehiä Roona jännittää vielä, joten tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että aikaa ja malttia varmasti vaaditaan, että luottamus miehiin, tai ainakin siihen tuttuun mieheen, on Roonalta ansaittu.

24.5.2018
Roonasta uusi video lisätty.

27.4.2018
Eläinlääkäri Adina Vladut OneVetista tapasi Roonan Carpen tarhalla ja selvisi että Roonan ensimmäinen ikäarvio on ollut alakanttiin. Uusi arvio on noin kahdeksan vuotta ja näin Roona siirtyykin suoraan seniori koiriin etsimään kotiaan.

22.3.2018
Ylväs ja kaunis Roona katsoo kaula pitkällään kaukaisuuteen ja päästää muutaman vahtihaukun. Vieraiden tullessa sen häkkiin, ottaa Roona kyläilijät vastaan rennosti ja on utelias tutkimaan saapujat, ja se onkin tänä päivänä avoimempi vieraiden kanssa, kuin tullessaan tarhalle. Selkeästi Roonaa kiinnostaa myös tapahtumat häkin ulkopuolella ja pienoinen turhautuminen tarhalla näkyy Roonassa niin, ettei oikein meinaa malttaa keskittyä. Rapsutuksista Roona nauttii, että lähes tulkoon hymyilee, tai liekkö sitten paksun karvan alla oleva kutiseva iho pistä hymyilemään. Uusia kuvia ja video.

16.10.2017
Roona tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutstuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

 

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa