Päivitetty 02.11.2018

Kotia etsivä koira: ANISA (Black Family)


Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2018

Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Black Familyn kuusi pentua ovat eläneet koko nuoren elämänsä Onevetin tarhalla. Kuten usein käy, niiden tavallisen ulkonäön ja hieman ujo luonteen vuoksi ne on usein aiemmin sivuutettu, kun koiria on ehdotettu adoptio-ohjelmaan. Sisaruksista SislaMaire, Noona, Odele ja Penne pääsivät sivuillemme jo aiemmin. Näistä Odele etsii tällä hetkellä uutta kotia kotihoidosta käsin.

Black Familyn viimeinen jäsen, Anisa, on todettu touko-kesäkuun vaihteessa nyt riittävän reipastuneeksi voidakseen astua adoptio-ohjelmaan ja alkaa etsiä sitä omaa kotiaan.

Tutun ihmisen läsnäolo rohkaisee Anisaa selvästi. Se tulee innokkaasti haistamaan myös vieraita, mutta menee välillä koppiin hakemaan turvaa. Sen pitkä häntä heiluu kuitenkin koko ajan iloisesti, vaikka tilanne onkin jännittävä. Ihmiset kiinnostavat sitä kyllä kovasti ja tuttujen ihmisten seurassa Anisa onkin kovin huomionkipeä. Se on tarhalla hyvin huomaamaton eikä hauku juuri lainkaan.

Kooltaan Anisa on kuten muut sisarukset, noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 18-20 kiloa.

2.11.2018
Anisa on syksyn myötä saanut uuden häkkikaverin reippaasta ja vauhdikkaasta Kobesta. Sosiaalisesta kaverista on selvästi ollut apua ja syyskuussa Anisa otti aktiivimme vastaan huomattavasti rennommin kuin aiemmin. Vaikka tilanne vielä jännittääkin, Anisa uskaltautuu vieraiden luokse ja käy välillä joka lipaisemassa varovaisen suukon ohimennessään. Anisa vaikuttaakin hyvin kiltiltä ja lempeältä tytöltä, jolle reippaasta kaverista olisi varmasti myös kotona paljon apua.

9.8.2018
Suloinen Anisa oli jälleen kovan testin edessä, kun aktiivimme vierailivat sen luona heinäkuussa. Arki tarhalla pienessä häkissä on hyvin hallittua ja niinpä yllättävät vieraat ovat aina jännittävä paikka ujolle koiralle. Alkuun Anisa kokikin turvallisemmaksi seurailla vieraita koppinsa turvasta, mutta jo hetken päästä uteliaisuus voitti ja Anisa tuli tervehtimään ihmisiä. Anisa on vielä kovin ujo ja tuleekin tarvitsemaan kodiltaan paljon tukea ja aikaa uuden elämänsä oppimisessa. Pohjimmiltaan se on kuitenkin äärimmäisen lempeä ja ystävällinen ja kaiken ujoutensa alla selvästi huomionkipeä tyttö.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.