Päivitetty 08.12.2019

Kotia etsivä koira: ANISA (Black Family)


Syntymäaika: Noin 2/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.12.2019
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.

Black Familyn kuusi pentua olivat eläneet koko nuoren elämänsä Onevetin tarhalla. Kuten usein käy, niiden tavallisen ulkonäön ja hieman ujo luonteen vuoksi ne oli usein aiemmin sivuutettu, kun koiria on ehdotettu adoptio-ohjelmaan. Sisaruksista SislaMaire, Noona, Odele ja Penne pääsivät sivuillemme jo aiemmin.

Black Familyn viimeinen jäsen, Anisa, on todettu keväällä 2018 riittävän reipastuneeksi voidakseen astua adoptio-ohjelmaan ja alkaa etsiä sitä omaa kotiaan. Sisarukset ovat jo kaikki saaneet omat kotinsa.

Anisa on kultainen ja kiltti tyttö. Se on luonteeltaan hyvin pehmeä ja vielä tarhalla ujo ja hieman varovainen. Se tulee innokkaasti haistamaan myös vieraita, mutta menee välillä koppiin hakemaan turvaa. Sen pitkä häntä heiluu kuitenkin koko ajan iloisesti, vaikka tilanne jännittää. Ihmiset kiinnostavat sitä kyllä kovasti, mutta Anisa seurailee ihmisiä mielummin kauempaa. Namit sille kyllä kelpaavat ja niiden avulla se onkin helppo houkutella tutustumaan myös vieraisiin. Se on tarhalla hyvin huomaamaton.

Kooltaan Anisa on kuten muut sisarukset, noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa. Tällä hetkellä Anisa on melko hoikassa kunnossa tarhalla.

 

Päivitykset

8.12.2019
Anisa palaa sivuille etsimään omaa kotia. Anisalla todettiin lentovalmisteluita tehdessä sydänmato johon se tulee saamaan hoitoa.

13.9.2019
Pitkän odotuksen jälkeen, Anisa on nyt varattu omaan kotiin.

4.8.2019
Kauniin Anisan elämä on ennallaan, jälleen se on iloinen ja ilahtuu vierailijoista, hieman se haukkuu, mutta tulee reippaasti tutkimaan mitä vieraat puuhavat. Anisa antaa tuttujen ja myös vieraiden koskettaa itseään, mutta mieluiten pitää oman tilansa. 

26.5.2019
Kulkurien toukouisen reissun aktiivit kertovat Koben kotiuduttua Anisan asuvan adoptio- ohjelmaamme uutena tulevan nartun kanssa. Kaverikoira on Anisaa ujompi ja liekö se näkyy Anisassakin, mutta tyttöä jännittää vierailu melko paljon. Se on innokas ja innnostunut, mutta perääntyy herkästi ja säpsyy jonkin verran. Anisa on hiukan ylikierroksilla ja se steppailee ympäriinsä vieraiden ollessa sen häkissä Se tulee syömään namia kädestä ja ottaa sitten itselleen tauon perääntymällä ja ottamalla tilaa. Sitten se palaa takaisin namien luo. Häkin ulkopuolisen aidan taakse ilmestyy kesken vierailun tarhan miestyöntekijä, joka nojaa aitaan. Anisa ja koirakaveri kumpikin perääntyvät pelokkaan näköisinä kauemmas miehestä. Ne eivät kumpikaan kuitenkaan hauku ja tilanteen mentyä ohi, lähtee Anisa liikkeelle entiseen tapaan. Anisa on herkkä koira, joten se etsii koirakokenutta ja osaavaa kotia.

Lisätty kuvia ja pari videota

2.1.2019
Anisa elelee edelleen tarhalla yhdessä Koben kanssa. Se on vierailijoista kovin innoissaan ja ottaa ihmiset vastaan selvästi onnellisena. Vielä ujous kuitenkin voittaa ja Anisa selvästi mielummin tarkkailee vieraita hieman kauempaa. Myös äkkinäiset liikkeet saavat sen säikkymään. Nameista Anisa pitää kovasti ja se haluaisi selvästi muutenkin kovasti tulla tutustumaan. Sen häntä heiluu koko vierailun ajan lakkaamatta. Anisalle etsitään sen ujouden vuoksi kokenutta ja rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita sitoutumaan aran koiran kotiutumiseen.

2.11.2018
Anisa on syksyn myötä saanut uuden häkkikaverin reippaasta ja vauhdikkaasta Kobesta. Sosiaalisesta kaverista on selvästi ollut apua ja syyskuussa Anisa otti aktiivimme vastaan huomattavasti rennommin kuin aiemmin. Vaikka tilanne vielä jännittääkin, Anisa uskaltautuu vieraiden luokse ja käy välillä joka lipaisemassa varovaisen suukon ohimennessään. Anisa vaikuttaakin hyvin kiltiltä ja lempeältä tytöltä, jolle reippaasta kaverista olisi varmasti myös kotona paljon apua.

9.8.2018
Suloinen Anisa oli jälleen kovan testin edessä, kun aktiivimme vierailivat sen luona heinäkuussa. Arki tarhalla pienessä häkissä on hyvin hallittua ja niinpä yllättävät vieraat ovat aina jännittävä paikka ujolle koiralle. Alkuun Anisa kokikin turvallisemmaksi seurailla vieraita koppinsa turvasta, mutta jo hetken päästä uteliaisuus voitti ja Anisa tuli tervehtimään ihmisiä. Anisa on vielä kovin ujo ja tuleekin tarvitsemaan kodiltaan paljon tukea ja aikaa uuden elämänsä oppimisessa. Pohjimmiltaan se on kuitenkin äärimmäisen lempeä ja ystävällinen ja kaiken ujoutensa alla selvästi huomionkipeä tyttö.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Anisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.