Päivitetty 25.10.2022

Kodin saanut koira: GINGERI (nyk. Inkeri)


Syntymäaika: n. 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

18.7.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Töpöhäntäinen Gingeri päätyi Ioanan hoiviin viime vuoden puolella. Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Plum, Aroni, Amla, KajuAcai) seuraavana päivänä. Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut maaliskuussa vieraillessaan tarhalla.

Ioanan mukaan Ginger on erittäin ystävällinen, siisti ja suloinen koira, joka ei hauku. Ginger tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja pitää erityisen paljon ihmisistä.

Gingerillä oli kasvain, joka operoitiin 17.3. Samalla poistettiin joitakin huonoja hampaita. Nyt Gingeri on toipunut operaatiosta ja kaikki on kunnossa, ja hän on valmis oman kodin etsintään! Ginger voisi tulla toimeen monenlaisessakin kodissa, kunhan koti on sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin ja on valmis antamaan Gingerille sen vaatiman ajan kotiutumiseen ja uuteen elämään tottumiseen. <3

Gingeri on tällä hetkellä hyvin pulleassa kunnossa ja kaipaisi laihdutuskuuria. Ylipaino rasittaa etenkin vanhoilla koirilla niveliä ja altistaa erilaisille terveysvaivoille, joten painon pudotus olisi ensisijainen juttu uudessa kodissa.

 

Päivitykset

8.10.2022

Gingeri saapui tänään Suomeen ja pääsi omaan loppuelämän kotiinsa. <3

18.9.2022

Gingerin oma koti löytyi ja hänet varattiin tänään. <3

29.8.2022

Gingeri iloinen tättähäärä tavattiin tarhalla elokuun alussa. Namit maistuu Gingerille ehkä jopa vähän liiankin hyvin. Ginger tykkää rapsutuksista paljon. Ginger säpsyy hieman, jos vieras ihminen on häkissä seisaallaan/kävelee. Muuten ihan valmiin oloinen koira löytämään oman kodin. 

18.7.2022

Gingeri aloittaa oman loppuelämän kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gingeri saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gingeri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Gingerin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Gingeri 8/22

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.