Päivitetty 04.03.2016

Kodin saanut koira: GREY


Sintestin tarha 8.9.2015

Sintestin tarha 8.9.2015

GREY

* narttu

* arvioitu syntymäaika v. 2011

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

21.7.2015
Anda ja Alina Murgu ovat romanialaiset äiti ja tytär. Andalla on juridiikan alan koulutus ja Alina on valmistunut yliopistosta. Molemmat ovat hylänneet koulutuksensa ja omistaneet koko elämänsä romanialaisille kulkukoirille. He perustivat yhdistyksen nimeltä Asociatia Suflete Dragi/ Kind Souls Association ja yhdistyksestä tuli Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani.

Andan ja Alinan toiveena ja tavoitteena oli rakentaa tarha, jossa koirien olisi mahdollisimman hyvä olla ja jonka olemassaoloa ei kukaan uhkaisi. Kulkurit olivat mukana oleellisesti vaikuttamassa siihen, että Murgujen toiveet toteutuivat ja he saivat ostettua tontin sekä rakennettua sille Sintestin tarhan.

Sintestin yhdestä häkistä löytyy Grey. Se on viime syksynä saanut ensimmäisen lottovoittonsa, kun Anda haki sen pois Oltenitan kunnalliselta tarhalta. Kunnalliset tarhat ovat kuuluisia hirveistä oloistaan ja väkivallasta koiria kohtaan.

Grey ei itse arvaa lähestyä ihmistä, mutta kun käsi tavoittaa sen ja silittää, se jää paikoilleen nauttimaan saamastaan huomiosta. Grey tulee tarhalla toimeen kaikkien koirien kanssa ja sen voisi nähdä asuvan kerrostalossakin, sillä se ei juurikaan hauku. Se antaa käsitellä itseään: sen saa nostaa ylös ja se pysyy tilanteessa rauhallisena. Tuttujen luokse Grey hakeutuu spontaanista hakemaan huomiota.

Grey on sairastanut Stickerin sarkooman (CTVT eli canine transmissible venear tumor), eli sukupuoliteitse tarttuvan syövän. Grey on saanut siihen hoitoa ja on nyt terve. Lisätietoa Stickerin sarkoomasta saat Greyn varaajalta. 

Grey on noin 45 senttiä korkea ja painaa noin 12- 15 kiloa.

28.9.2015
Syyskuisella reissullaan Romaniaan aktiivimme tapasivat myös Greyn. Grey on hieman ujo tyttö, joka mielellään tarkkailee tilannetta ensin hiukan taaempaa. Kun sen häkkiin yhtäkkiä pöllähti iso joukko vieraita ihmisiä, se alkoi hiukan jännittämään. Grey on rauhallinen, lempeä ja synpaattinen koira, joka antaa koskea itseään ja jonka perusluonne vaikuttaa varsin tasapainoiselta. Lisätty myös kuvia.

24.11.2015
Aktiivimme tapasivat Greyn marraskuussa ja heidän ollessaan Sintestin tarhalla Gery päätti jättäytyä hieman syrjempään. Se kuitenkin käy tervehtimässä vieraita ja on selvästi kiinnostunut heistä ja ympärillään tapahtuvista asioista. Suurimman osan tapaamisesta se kuitenki istuu kopissaan ja tuumailee rauhaksiin.

Lisätty kuvia marraskuulta.

2.2.2016
Tammikussa aktiivimme suuntasivat jälleen Romaniaan ja Sintestin tarhalle. Siellä he tapasivat monen muun koiran lisäksi myös Greyn. Se on selkeästi rohkaistunut lisää ja se tulikin uteliaana ja aktiivisesti ihmisen luo hakemaan nameja. Monien koirien joukossa se odotti kiltisti vuoroaan ja se Sen pehmeän harmaa turkki saisi varmasti hyvällä ravinnolla ja hoidolla hienon kiillon, mutta jo nyt se on silmiinpistävän kaunis. Kuten kaikki alunperin kodittomat koirat, Grey tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta sen osoittama kehityssuunta on lupaava.

1.3.2016
Greyn pitkä odotus päättyi ja se matkasi Ranskaan omaan kotiin. Onnea matkaan, Grey.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Grey saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Greyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.