Kodin saanut koira: HARRI (nyk. Harri Tapio eli Tapsa)

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Harri päätyi tarhalle sen omistajan hylättyä sen noin vuoden ikäisenä vuosi sitten, suunnilleen maaliskuussa 2021. Nuori uros oli liian aktiivinen ja energinen ja omistaja ei halunnut pitää sitä. Siitä lähtien Harri on asuttanut yhtä Cosoban tarhan häkeistä ja vuosi on varmasti ollut sille pitkä ja turhauttava.

Tapaamme Harrin maaliskuussa Romaniassa. Ensimmäisenä päivänä tavatessamme Harri vaikuttaa häkin ulkopuolella ollessamme epävarmalta ja varautuneelta, se lipoo rauhoittavasti suupieliään ja pitää häntää koipien välissä. Jotkut tarhan työntekijät pelkäävät vaikuttavan näköistä ja kokoista Harria, eikä sen häkissä siis käydä kovinkaan usein, Harri saa vain vettä ja ruokaa ja silloin tällöin häkki siivotaan, joten sen ihmiskontaktit ovat hyvin vähissä. Ei siis ihme, että Harri ei oikein tiedä miten olla kun uusi vieras ihminen tulee sen häkkiin. Harri on innoissaan nameista ja hämillään ihmisen seurasta. Se kiertelee, haistelee, hyppii ja maistelee pentumaisesti mm. ihmisen takkia ja hiuksia. Päästämme Harrin vapaaksi tarhan aidatulle pihalle, jota ympäröi kymmenet koirahäkit ja aidan toisella puolella on myös vapaana kymmeniä koiria. Harri rentoutuu silmin nähden saadessaan olla vapaana. Se kiertelee aluetta, haistelee ja merkkailee ja käy itsevarman oloisesti tervehtimässä haukkuvaa koiralaumaa aidan toisella puolella provosoitumatta lainkaan niiden mekkalasta.

Kun Harri on aikansa saanut suorittaa koiramaisia toimintojaan, se malttaa keskittyä myös ihmisiin. Harrista kuoriutuu kunnon sylijyrä, se suorastaan kaatuuu ihmisen syliin eikä oikein taida hahmottaa painavansa lähemmäs 40 kiloa. Harri on kuin iso pentu suurilla voimilla ja se tuleekin tarvitsemaan paljon positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta tulevassa kodissaan. Paikalla ollut mies herättää Harrissa erityisesti ilahtuneisuutta ja häntä vasten Harri nousee takajaloilleen nojaamaan. Kuulemmekin, että Harrin ensimmäisen omistaja on ollut mies. Pian käy myös ilmi, että Harrille on taidettu pentuna opettaa jotain, sillä se tarjoaa nameista kontaktia ja tassun antamista päättäväisesti. Harria olisikin varmasti helppo motivoida herkuilla oppimaan mitä tahansa ja siitä tulisi paitsi upea lenkkikaveri, myös varmasti hyvä harrastuskoira oikeissa käsissä. Emme paikalla ollessamme kuule Harrin haukkuvan lainkaan. Harrissa saattaa virrata jonkin verran hollanninpaimenkoiraa ulkomuotonsa perusteella.

Harri on iso ja voimakas koira, joka on elänyt hyvin stressaavaa ja hajanaista elämää kahden elinvuotensa ajan. Nyt Harri etsii loppuelämäkseen kotia, jossa on osaamista ja resursseja työstää sen kanssa uuden elämän oppeja kärsivällisesti, rauhallisesti ja johdonmukaisesti. Emme luovuta Harria vilkkaaseen kaupunkiympäristöön tai pienten lasten perheeseen kokonsa, aktiivisuutensa ja voimansa vuoksi. Harrin tulevalla omistajalla tulee myös olla vähintään kohtalaisesti koirakokemusta ja ymmärrystä koirien elekielestä entuudestaan. Harri voisi olla ainoa koira tai sitten sitä voidaan ajatella narttukoiran kaveriksi.

Harri on noin kaksi-vuotias kastroitu uros, joka on kooltaan noin 65 cm ja 40 kiloa.

 

Päivitykset

21.6.2022
Harri Tapio eli Tapsa muutti omaan kotiin 11.6.2022.

14.4.2022
Onnea Harri, sinua odottaa oma koti Suomessa!

22.3.2022
Harri aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Harri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: