Päivitetty 13.11.2015

Kodin saanut koira: PIC


8/2015

8/2015

 

PIC

* arvioitu syntymäaika 20.5.2015

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

27.8.2015
Romanialainen elänisuojelija Carmen Mandescu tekee palkkatyönsä ohella niin paljon eläinsuojelutyötä kuin mahdollista. Välillä jopa enemmän, kuin olisi mahdollista. Carmenin työpaikan lähellä on tällä hetkellä rakennustyömaa ja Carmen sai kuulla, että tällä työmaalla elelee koiraperhe joka tullaan hävittämään pian pois töiden tieltä. Koiraperheeseen kuului äiti, isä ja neljä pentua.

Carmen ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin etsiä koirille turvapaikkaa kunnes ne löytäisivät omat kodit. Tämä ei kuitenkaan ole todellakaan helppoa, sillä Glinan tarha, jota Carmen ylläpitää yhteistyökumppaninsa kanssa, on ääriään myöten täynnä. Jotain oli kuitenkin keksittävä, joten Carmen etsi kuumeisesti kotihoitopaikkaa koirille. Aikuisille koirille on erittäin haastavaa löytää kotihoitopaikkaa Romaniassa, mutta onneksi Carmenin naapuri suostui ottamaan edes pennut hoiviinsa! Valitettavasti etsinnän aikana kaksi pennuista ehti menehtyä, mutta kaksi, Pic ja Poc, pääsivät turvaan kasvamaan. Hoitopaikka ei kuitenkaan voi pitää pentuja enää kauaa, joten ne siirtyvät Carmenin tyhjään asuntoon, jossa hän pitää joitain koiriaan ja käy hoitamassa niitä päivittäin.

Pic ja Poc ovat hyvin reippaita, leikkisiä, iloisia ja uteliaita pentuja. Hoitopaikassaan ne ovat olleet kovin kovaäänisiä ja tykkäävät kertoa ääneen kaikesta mitä he näkevät, kokevat, haluavat tai eivät halua. Äänenkäyttö voi muuttua tulevaisuudessa ja oikeanlaisella ohjauksella pennut voivat ymmärtää äänenkäytön rajoituksia kotioloissa.

Veljekset ovat nyt noin 8kg painoisia ja korkeudeltaan noin 35cm. Isäkoira oli suurehko Romanian mittakaavassa, noin 50-55cm/25kg ja äitikoirakin keskikokoinen, joten voidaan olettaa että pennutkin kasvavat suunnilleen saman kokoisiksi kuin isänsä.

PIC on veljeksistä rauhallisempi, hieman harkitsevampi ja alistuvampi. Pic seurailee veljeään Pocia joka paikkaan ja kovin kiinnostunut ympäristöstä ja ihmisistä. Arka tai ujo Pic ei ole.

26.9.2015
Kulkurit tapasivat ihastuttavat Picin ja Pocin Romaniassa syyskuussa 2015.  Pennut hiukan jännittivät uusia ihmisiä, mutta tuttujen perään ne olivat kovasti lähdössä. Sekä Pic että Poc ovat luonteeltaan todella iloisia ja touhukkaita pentuja. Carmen kertoi, että pennuille tyypilliseen tapaan ne tuhoavat toisinaan paikkoja ja ovat muutenkin melkoisia riiviöitä. Pojat siis kaipailevat aktiivista kotia, jossa ne pääsevät luvan kanssa purkamaan energiaansa esimerkiksi metsässä juoksemiseen ja aivotyöskentelyyn.

Pic ja Poc hakevat selvästi tukea toisistaan, joten niiden tulevissa kodeissa voisikin olla tasapainoinen koirakaveri odottamassa. Samaan kotiin niitä ei kuitenkaan lähtökohtaisesti suositella, sillä kahdessa saman ikäisessä aktiivisessa pennussa riittää varmasti töitä enemmän kuin riittävästi! Molemmat pennut antoivat hienosti käsitellä ja rapsutella itseään, ja ne nauttivat myös sylissä oleilusta. Pic ja Poc ovat molemmat hassuja persoonia, ja koirista saa varmasti oivallisen kaverin kaikenlaiseen yhdessä puuhailuun!

12.10.2015
Pic varattin omaan kotiinsa lokakuun toisella viikolla! Toivotaan, että veljelleen Pocille löytyy myös pian oma koti!

13.11.2015
7.11.15 Pic saapui omaan kotiin. Onnea Pic ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli pentu tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Pic saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Evi Koskinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.