Päivitetty 12.05.2019

Varattu koira: TIMIDUTA


Syntymäaika: 3-4/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

21.4.2019

Pikkuinen Timiduta asuu romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittaneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu erityisesti koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on riittävästi sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Timiduta on yksi lukuisista pienikokoisista koirista, jotka päivisin viettävät aikaansa tarhan pihalla odottaessaan oman kodin löytymistä. Timiduta tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja on menossa mukana. Ihmiset se kohtaa aluksi vähän ujostellen (sen nimi Timiduta tarkoittaakin suomeksi ujoa), mutta rentoutuu pian ja saahan ihminen lopulta pikkukoirapusujakin. Timiduta ei hauku tarhalla, joten sopisi hyvin kerrostaloasujaksi.

Timiduta on noin 35-40 cm korkea ja painaa noin 6 kg eli ei vie paljon tilaa, mutta varmasti vie koko sydämen.

Päivitykset

12.5.2019

Timiduta on varattu. Oma koti odottaa Suomessa.

21.4.2019

Timiduta aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Timiduta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Timiduta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.