Päivitetty 03.09.2021

Kotia etsivä koira: TITAN


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.9.2021

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen tekee Mitrenin kylän ympäristössä kovaa työtä valistuksen ja steriloinnin parissa, saadakseen kodittomien koirien määrän alueella laskemaan. Erään paikallisen henkilön omistettu narttukoira, amstaffi-mixi, kulkee ympäristössä vapaana ja sai pentueita pentueiden perään, ennen kuin Carmen lopulta pitkäjänteisen työn tuloksena sai kuin saikin omistajan suostumaan koiransa sterilointiin. Ennen sitä emo kuitenkin ehti synnyttää paikallisen kulkukoiran siittämänä vielä yhden kuuden pennun pentueen, joista Titan ja sen sisarukset Lira ja Bisa nyt aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Kolme muuta pentueen pentua ikävä kyllä katosivat, eikä niiden kohtalosta tiedetä mitään. Bisa, Lira ja Titan hylättiin tarhalle samaan aikaan Leisan ja Fancyn kanssa, jotka ovat saman omistajan toisen koiran pentuja.

Nyt noin 10 kuukauden ikäiset pennut olivat Carpen tarhalle päätyessään vain noin 6-7 viikkoisia, joten niillä on takanaan jo monta kuukautta tarhaelämää. Pennuista onkin kuluneen vuoden aikana kasvanut rohkeita, sosiaalisia ja iloisia nuoria koiria, jotka tarhalla suhtautuvat uusiin asioihin melko avoimesti ja innostuneesti. Carmen kertoo, että pentujen emo on yksi lempeimmistä tuntemistaan koirista, ja myös pennut vaikuttavat saaneen perintönä tätä ystävällistä luonnetta. Titan siskoineen suhtautuvat kaikki avoimesti ja ystävällisesti sekä muihin koiriin että tuttuihin ja tuntemattomiin ihmisiin, eikä niillä tähän mennessä koskaan ole tullut kenenkään kanssa mitään kärhämää. Toki keskenään ne saattavat nahistella, kuten pennut tekevät. Videoilla (alempana) näkyy, miten pennut suhtautuvat ensimmäistä kertaa tapaamiinsa vieraisiin häkissään.

Titan on sisaruksista alistuvaisin, vaikka myös Titan on rohkea ja reipas nuori mies. Se kuitenkin antaa naisväen määrätä tahdin ja sopeutuu niiden meininkiin. Ystävällinen Titan tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja on siskoihinsa verrattuna vähän rauhallisempi. Titan osallistuu kyllä mielellään mukaan leikkeihin, mutta sitä kiinnostaa jokaisessa tilanteessa kuitenkin eniten ruoka. Titan haukkuu sisarusten mukana, mutta ei tarhalla ole ollut haukkuherkintä sorttia.

Vaikka pennut ulkonäkönsä puolesta ovatkin perineet suurimmaksi osaksi sekarotuisen isänsä geenejä, on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että Titanin ja sen sisarusten suonissa virtaa jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta. Titan tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Kokonsa puolesta Titan tulee todennäköisesti aikuisena olemaan n. 55-60 cm korkea ja rotevavartaloinen.

Päivitykset

3.9.2021

Titania jännittää, kun aktiivimme saapuvat tarhavierailulla sen häkkiin. Se ei alkuun uskalla lähestyä vierasta, mutta kun tuttu Carmen tulee seisomaan vieraan ihmisen viereen, tulee Titankin haistelemaan. Carmenin seurasta titan silminnähden ilahtuu ja loikkii kömpelösti innoissaan isot korvat lerpattaen. Titan on hieman hömelö, ylikasvanut pentu ja antaa melko hessuhopomaisen vaikutelman loikkiessaan hieman hallitsemattomasti pitkillä raajoillaan. Titanin kokemukset ihmisistä ovat jääneet hyvin vähäisiksi sen vietettyä pentuaika suljetusti tarhalla. Tulevan kodin tulee ymmärtää ujon ja tottumattoman koiran sielunelämää. Titan soveltuu parhaiten aikuisperheeseen, eikä se luultavasti pärjää ihan kaupungin vilkkaimmassa vilinässä. Reipas koirakaveri tekisi luultavasti Titanille hyvää kotiutumisprosessia ajatellen. Lisätty video ja kuvia.

26.8.2021

Titanista on kasvanut tarhalla komea nuoromies. Sen molemmat siskot ovat jo löytäneen kodin Suomesta, mutta Titan odottaa yhä omaa kotiaan. Titan on leikkisä ja innokas ja suhtautuu ihmiseen uteliaasti. Ruoka on Titanille tärkeää ja se voisikin olla innokas ja helposti motivoitava kaveri monenlaiseen harrastukseen.

9.3.2021

Lisätty Titanista uusia videoita.

28.1.2021
Titan sisaruksineen aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Titan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Titan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Titan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Titanin yhteyshenkilönä toimii   Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa