Päivitetty 07.08.2022

Kotia etsivä koira: TITAN (Suomessa)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.8.2022
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen tekee Mitrenin kylän ympäristössä kovaa työtä valistuksen ja steriloinnin parissa, saadakseen kodittomien koirien määrän alueella laskemaan. Erään paikallisen henkilön omistettu narttukoira, amstaffi-mixi, kulkee ympäristössä vapaana ja sai pentueita pentueiden perään, ennen kuin Carmen lopulta pitkäjänteisen työn tuloksena sai kuin saikin omistajan suostumaan koiransa sterilointiin. Ennen sitä emo kuitenkin ehti synnyttää paikallisen kulkukoiran siittämänä vielä yhden kuuden pennun pentueen, joista Titan ja sen sisarukset Lira ja Bisa nyt aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Kolme muuta pentueen pentua ikävä kyllä katosivat, eikä niiden kohtalosta tiedetä mitään. Bisa, Lira ja Titan hylättiin tarhalle samaan aikaan Leisan ja Fancyn kanssa, jotka ovat saman omistajan toisen koiran pentuja.

Titan ja sisarukset olivat Carpen tarhalle päätyessään vain noin 6-7 viikkoisia, joten niiltä jäi väliin tärkeät sosiaalistumiskauden kokemukset. Tämä näkyy ja alkuun reippaista pennuista kasvoi tarhalla ujoja teinejä. Carmen kertoo, että pentujen emo on yksi lempeimmistä tuntemistaan koirista, ja myös pennut vaikuttavat saaneen perintönä tätä ystävällistä luonnetta.

Vaikka pennut ulkonäkönsä puolesta ovatkin perineet suurimmaksi osaksi sekarotuisen isänsä geenejä, on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että Titanin ja sen sisarusten suonissa virtaa jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta. Titan tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Titanin siskot muuttivat viime vuoden puolella Suomeen ja Titan jäi yksin tarhalle. Tämä aiheutti Titanissa enenevissä määrin arkuutta ja se vetäytyi kuoreensa. Carmen yritti sijoittaa Titanille toista koiraa kaveriksi, mutta koirien välille syntyi konflikteja. Titan kuitenkin luultavasti hyötyisi tasapainoisesta narttukoirasta tulevassa kodissaan. Tutustuminen tulee tehdä rauhallisesti ja alkuun on oltava eristysmahdollisuus. Titanin arkuudesta johtuen sille etsitään kokenutta aikuiskotia rauhallisesta ympäristöstä.

Titan on noin 60cm korkea ja tällä hetkellä erittäin laihassa kunnossa.

Titan, uudelta nimeltään Into matkusti Suomeen toukokuussa, mutta vain kuukauden kotonaolon jälkeen koti luopui Intosta, sillä aktiiviselle nuorelle koiralle ei ollutkaan resursseja.

Titan on tottumaton mutta utelias. Ulkoilu vielä jännittää, mutta sen suhteen edetään hyvää vauhtia kotihoitopaikassa. Titan on saanut Suomessa koirakavereita ja koiraseura näyttäisi tekevän sille hyvää.

Titan on reilu 60cm korkea ja nyt laihassa kunnossa ollessaan painaa n. 25kg.

Titanilta hoidettiin Romaniassa sydänmato ja hän saa tällä hetkellä vielä estolääkitystä, jotta hoito saadaan loppuun.

Päivitykset

6.8.2022

Titan on reipastunut hoitopaikassaan hurjasti. Se ulkoilee mielellään koirakavereiden kanssa, on leikkisä ja antaa koskettaa itseään. Lisätty upealle Titanille pari uutta videota.

21.6.2022

Titan, uudelta nimeltään Into palaa kotia etsiväksi koiraksi. Into etsii uutta kotia kotihoitopaikasta käsin. Intoa jännittää vielä uudet asiat jonkin verran, mutta se on utelias ja kiinnostunut. Tulemme päivittämään Inton tietoja, kunhan se on hieman asettunut hoitopaikkaansa.

 

14.5.2022

Titan matkusti kotiin.

26.2.2022

Viimein koitti sekin päivä, kun kovan onnen poika Titan saa otsikkoonsa tekstin “varattu koira”. pian Titanin elämä muuttuu ja hän pääsee omaan kotiin, ensimmäistä kertaa elämässään.

14.1.2022

Titan luottaa tarhan omistajaan Carmeniin ja tämän luokse hän hakeutuu ja antaa Carmenin rapsuttaa. Vieraita ihmisiä Titan pelkää ja aktiivien vierailulla luikkii koppiinsa piiloon ja kurkkii sieltä. Namit kiinnostavat, mutta kädestä hän ei uskalla tulla syömään. Sen sijaan maahan heitetyt namit Titan uskaltaa syödä. Titan on todella laihassa kunnossa tällä hetkellä.

19.11.2021

Aktiivimme tapasivat surusilmäisen Titanin reissullaan. Uudet ihmiset jännittävät sitä edelleen ja se haukkuu heille häkkiä lähestyessä ja häkkiin tullessa. Tuttuun Carmeniin se kuitenkin luottaa ja ilahtuu tämän nähdessään. Titan suhtautuu vieraisiin uteliaan jännittyneesti, ei uskalla tulla ottamaan mitään vierailta kädestä, mutta syö heiteltäessä herkkuja maasta. Jännitys ei olekaan mikään ihme, sillä ihmiskokemukset ovat jääneet todella minimiin sen elettyä lähes koko elämänsä tarhalla. Titan kärsi jäädessään yksin muiden sisarusten lähtiessä. Carmen oli koittanut laittaa sille häkkikaveriksi narttukoiran, mutta Titan ei sitä ollut hyväksynyt. Titan tarvitsisi kärsivällisen, epävarmaa koiraa ymmärtävän kodin.

3.9.2021

Titania jännittää, kun aktiivimme saapuvat tarhavierailulla sen häkkiin. Se ei alkuun uskalla lähestyä vierasta, mutta kun tuttu Carmen tulee seisomaan vieraan ihmisen viereen, tulee Titankin haistelemaan. Carmenin seurasta titan silminnähden ilahtuu ja loikkii kömpelösti innoissaan isot korvat lerpattaen. Titan on hieman hömelö, ylikasvanut pentu ja antaa melko hessuhopomaisen vaikutelman loikkiessaan hieman hallitsemattomasti pitkillä raajoillaan. Titanin kokemukset ihmisistä ovat jääneet hyvin vähäisiksi sen vietettyä pentuaika suljetusti tarhalla. Tulevan kodin tulee ymmärtää ujon ja tottumattoman koiran sielunelämää. Titan soveltuu parhaiten aikuisperheeseen, eikä se luultavasti pärjää ihan kaupungin vilkkaimmassa vilinässä. Reipas koirakaveri tekisi luultavasti Titanille hyvää kotiutumisprosessia ajatellen. Lisätty video ja kuvia.

26.8.2021

Titanista on kasvanut tarhalla komea nuoromies. Sen molemmat siskot ovat jo löytäneen kodin Suomesta, mutta Titan odottaa yhä omaa kotiaan. Titan on leikkisä ja innokas ja suhtautuu ihmiseen uteliaasti. Ruoka on Titanille tärkeää ja se voisikin olla innokas ja helposti motivoitava kaveri monenlaiseen harrastukseen.

9.3.2021

Lisätty Titanista uusia videoita.

28.1.2021
Titan sisaruksineen aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Titan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Titan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Titan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Titanin yhteyshenkilönä toimii   Nina Ehrström

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.