Päivitetty 18.11.2022

Kotia etsivä koira: TITAN (Suomessa)


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Etelä-Suomi)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.11.2022
Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin

sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta.

Carmen tekee Mitrenin kylän ympäristössä kovaa työtä valistuksen ja steriloinnin parissa, saadakseen kodittomien koirien määrän alueella laskemaan. Erään paikallisen henkilön omistettu narttukoira, amstaffi-mixi, kulkee ympäristössä vapaana ja sai pentueita pentueiden perään, ennen kuin Carmen lopulta pitkäjänteisen työn tuloksena sai kuin saikin omistajan suostumaan koiransa sterilointiin. Ennen sitä emo kuitenkin ehti synnyttää paikallisen kulkukoiran siittämänä vielä yhden kuuden pennun pentueen, joista Titan ja sen sisarukset Lira ja Bisa nyt aloittavat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Kolme muuta pentueen pentua ikävä kyllä katosivat, eikä niiden kohtalosta tiedetä mitään. Bisa, Lira ja Titan hylättiin tarhalle samaan aikaan Leisan ja Fancyn kanssa, jotka ovat saman omistajan toisen koiran pentuja.

Titan ja sisarukset olivat Carpen tarhalle päätyessään vain noin 6-7 viikkoisia, joten niiltä jäi väliin tärkeät sosiaalistumiskauden kokemukset. Tämä näkyy ja alkuun reippaista pennuista kasvoi tarhalla ujoja teinejä. Carmen kertoo, että pentujen emo on yksi lempeimmistä tuntemistaan koirista, ja myös pennut vaikuttavat saaneen perintönä tätä ystävällistä luonnetta.

Vaikka pennut ulkonäkönsä puolesta ovatkin perineet suurimmaksi osaksi sekarotuisen isänsä geenejä, on kuitenkin tärkeää tiedostaa, että Titanin ja sen sisarusten suonissa virtaa jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta. Titan tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Titanin siskot muuttivat viime vuoden puolella Suomeen ja Titan jäi yksin tarhalle. Tämä aiheutti Titanissa enenevissä määrin arkuutta ja se vetäytyi kuoreensa. Carmen yritti sijoittaa Titanille toista koiraa kaveriksi, mutta koirien välille syntyi konflikteja. Titan kuitenkin luultavasti hyötyisi tasapainoisestakoiraseurasta vaikkakin tutustuminen tulee tehdä rauhallisesti ja alkuun on oltava eristysmahdollisuus.

Titan, uudelta nimeltään Into matkusti Suomeen toukokuussa, mutta vain kuukauden kotonaolon jälkeen koti luopui Intosta, sillä aktiiviselle nuorelle koiralle ei ollutkaan resursseja.

Titanin saapuessa Suomeen se oli tottumaton mutta utelias. Ulkoilu jännitti sitä, mutta hoitopaikan muiden koirien esimerkin mukaan se tottui ulkoiluun nopeasti. Koiraseura näyttäisikin tekevän sille hyvää. Titanin kodissa voisikin olla narttukoira kaverina, mutta myös sopuisa uroskoira voisi tulla harkintaan. Titanin kotihoitopaikassa asustaa narttukoira, jonka kanssa se mielellään leikkii ja puuhailee. Kotihoitajan uroskoiran kanssa Titanilla on herrasmiesvälit, ne eivät kinaa, mutta eivät ole ylimpiä ystäviä.

Titan on oman perheen kesken ihastuttava ja leikkisä nuori koira, juuri sellainen kuin innokkaan parivuotiaan koiran kuvittelisikin olevan. Vieraita kohtaan Titan on kuitenkin vielä arka, joskin edistystä on jo tapahtunut. Tulevan perheen tulee kuitenkin varautua tutustuttamaan Titan vieraisiin rauhallisesti ja koiralähtöisesti. Titanin arkuudesta johtuen sille etsitään kokenutta aikuiskotia rauhallisesta ympäristöstä.

Titan on reilu 60cm korkea ja nyt laihassa kunnossa ollessaan painaa n. 30kg.

Titanilla on hoidettu sydänmato. Se on saanut Romaniassa pistoshoidon ja tällä hetkellä sillä on jälkihoitona säännöllinen ulkoloishäätö. Hoidetusta sydänmadosta ei jää Titanille pysyviä oireita.

Päivitykset

18.11.2022

Titan odottelee edelleen omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Kotihoitaja kertoo, että herran rohkeus lisääntyy koko ajan ja nameilla motivoituu oikein paljon. Kynsienleikkuu jonossa Titan ohittaa muut koirakaverit, koska namit ovat niin super juttu! Titanista saa joku ihan huippu kaverin.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

20.10.2022

Ihana Titan etsii edelleen omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Miksei tämä mahdottoman komea, upea ja energinen nuori poika ole löytänyt vielä sitä omaa ihmistään? Kyllähän jokaiseen kotiin tarvitaan tällainen tuhoutumaton titaani!

Titan on aloittanut omavalintaisen kuntokuurin, kun se on alkanut lenkkeillä yhä suuremmalla innolla! Titan on saanut enemmän lihasta ja ulkoilu oman lauman kanssa aurinkoisessa säässä onkin hänestä erittäin kivaa puuhaa. Mutta kunnon titaanin tavoin, märkä keli laittaa Titanille stopin, eihän sitä nyt näin hieno nuorukainen tohdi ulos mennä kastelemaan turkkia. Titanista sade on vähintäänkin hiukan epäilyttävä elementti, kun maa, hajut ja äänet tuntuvat erilaisilta.

Kotihoitajan kärsivällisellä ja koiralähtöisellä opastuksella Titan on aloittanut käsittelyharjoitukset. Titanille tassujen käsittely on vielä jännittävää, mutta siinä on jo edistytty. Hiljaa hyvä tulee, sanovatkin kaikki kunnon tuhoutumattomat titaanityypit! Tämän lisäksi Titan on kehittynyt hupsuissa jekuissaan. Jos tilanne sallii, Titan käy hiippailemassa perheen nuoren ihmisen huoneessa varastamassa pehmoleluja, joiden kanssa se riemuissaan leikkii.

Titanin luona on käynyt vieras ihminen ja Titan tulikin varsin hienosti juttuun uuden kaverin kanssa. Omien ihmisten poistuttua tilasta, Titania alkoi hiukan jännittää vieras ja lyhyen yksinolon ajan se tapittikin vierasta ihmistä ja varmisti, että ihminen pysyy nätisti sohvalla ja käyttäytyy siivosti vieraassa paikassa. Tuttujen ihmisten palattua, Titan rentoutui eikä vieras jännittänyt enää. Rauhallinen tutustuttaminen niin vieraisiin ihmisiin kuin koiriinkin on kaiken a ja o.

28.8.2022

Saimme kuulumisia Titanilta ja sillä sujuu kotihoidossa erinomaisen hienosti! Sillä alkaakin olla jo pitkälti kotikoiran taidot tassussaan. Kotihoidossa Titanista on kuoriutunut rohkea, leikkisä ja innokas nuori koira. Uteliaana poikana se onkin mielellään mukana ihmisten touhuissa. Titan on solahtanut kotihoitopaikan arkeen varsin sujuvasti joskin mikään ei tietysti voita sitä omaa kotia, jonka Titan toivottavasti pääsee pian kokemaan!

Tämä leikkisä poju tulee erinomaisesti toimeen kotihoidossa olevan nartun sekä vanhemman uroskoiran kanssa. Videolta näkyykin porukan hupsua leikkiä. Titan ulkoilee reippaasti muun lauman jatkona. Jopa silloin, kun hoitopaikkaan saapui vieras ihminen hoitamaan koiria, Titan lähti pienen tuumailun jälkeen lauman esimerkin mukana ulos. Titan ottaakin mallia kotihoitoperheen muista koirista ja uudessa perheessä voisikin olla koirakaveri odottamassa.

6.8.2022

Titan on reipastunut hoitopaikassaan hurjasti. Se ulkoilee mielellään koirakavereiden kanssa, on leikkisä ja antaa koskettaa itseään. Lisätty upealle Titanille pari uutta videota.

21.6.2022

Titan, uudelta nimeltään Into palaa kotia etsiväksi koiraksi. Into etsii uutta kotia kotihoitopaikasta käsin. Intoa jännittää vielä uudet asiat jonkin verran, mutta se on utelias ja kiinnostunut. Tulemme päivittämään Inton tietoja, kunhan se on hieman asettunut hoitopaikkaansa.

14.5.2022

Titan matkusti kotiin.

26.2.2022

Viimein koitti sekin päivä, kun kovan onnen poika Titan saa otsikkoonsa tekstin “varattu koira”. pian Titanin elämä muuttuu ja hän pääsee omaan kotiin, ensimmäistä kertaa elämässään.

14.1.2022

Titan luottaa tarhan omistajaan Carmeniin ja tämän luokse hän hakeutuu ja antaa Carmenin rapsuttaa. Vieraita ihmisiä Titan pelkää ja aktiivien vierailulla luikkii koppiinsa piiloon ja kurkkii sieltä. Namit kiinnostavat, mutta kädestä hän ei uskalla tulla syömään. Sen sijaan maahan heitetyt namit Titan uskaltaa syödä. Titan on todella laihassa kunnossa tällä hetkellä.

19.11.2021

Aktiivimme tapasivat surusilmäisen Titanin reissullaan. Uudet ihmiset jännittävät sitä edelleen ja se haukkuu heille häkkiä lähestyessä ja häkkiin tullessa. Tuttuun Carmeniin se kuitenkin luottaa ja ilahtuu tämän nähdessään. Titan suhtautuu vieraisiin uteliaan jännittyneesti, ei uskalla tulla ottamaan mitään vierailta kädestä, mutta syö heiteltäessä herkkuja maasta. Jännitys ei olekaan mikään ihme, sillä ihmiskokemukset ovat jääneet todella minimiin sen elettyä lähes koko elämänsä tarhalla. Titan kärsi jäädessään yksin muiden sisarusten lähtiessä. Carmen oli koittanut laittaa sille häkkikaveriksi narttukoiran, mutta Titan ei sitä ollut hyväksynyt. Titan tarvitsisi kärsivällisen, epävarmaa koiraa ymmärtävän kodin.

3.9.2021

Titania jännittää, kun aktiivimme saapuvat tarhavierailulla sen häkkiin. Se ei alkuun uskalla lähestyä vierasta, mutta kun tuttu Carmen tulee seisomaan vieraan ihmisen viereen, tulee Titankin haistelemaan. Carmenin seurasta titan silminnähden ilahtuu ja loikkii kömpelösti innoissaan isot korvat lerpattaen. Titan on hieman hömelö, ylikasvanut pentu ja antaa melko hessuhopomaisen vaikutelman loikkiessaan hieman hallitsemattomasti pitkillä raajoillaan. Titanin kokemukset ihmisistä ovat jääneet hyvin vähäisiksi sen vietettyä pentuaika suljetusti tarhalla. Tulevan kodin tulee ymmärtää ujon ja tottumattoman koiran sielunelämää. Titan soveltuu parhaiten aikuisperheeseen, eikä se luultavasti pärjää ihan kaupungin vilkkaimmassa vilinässä. Reipas koirakaveri tekisi luultavasti Titanille hyvää kotiutumisprosessia ajatellen. Lisätty video ja kuvia.

26.8.2021

Titanista on kasvanut tarhalla komea nuoromies. Sen molemmat siskot ovat jo löytäneen kodin Suomesta, mutta Titan odottaa yhä omaa kotiaan. Titan on leikkisä ja innokas ja suhtautuu ihmiseen uteliaasti. Ruoka on Titanille tärkeää ja se voisikin olla innokas ja helposti motivoitava kaveri monenlaiseen harrastukseen.

9.3.2021

Lisätty Titanista uusia videoita.

28.1.2021
Titan sisaruksineen aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Titan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Titan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Titanin yhteyshenkilönä toimii   Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.