Päivitetty 08.01.2018

Kotia etsivä koira: DAVIN


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
8.1.2018

Karissa ja Davin on sisarukset jotka tällä hetkellä elävät yhdessä monen muun koiran kanssa Kulkurien pitkäaikaisen ja luotettavan yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä kodin yhteydessä. Voisi melkein kutsua Mandrujen kotia pieneksi, kodinomaiseksi tarhaksi, jossa aina asustelee erilainen lauma koiria (ja kissoja). Osa on pelastettu kadulta, toiset naapurit tai jokin muu nappuruston asukki on tuonut Madrujen luokse turvaan. Karissa ja Davin on nuoret koirasisarukset joiden pelastava enkeli oli nuori tyttö joka löysi nämä likomärkinä ja kylmissään pellolta sateisena päivänä. Tyttö teki postauksen sisaruksista sosiaaliseen mediaan ja Luiza, joka sattumoisin huomasin tämän postauksen, pyysi ystäväänsä hakea ja tuomaan pennut heille turvaan.

Tällä hetkellä kaksikko painaa noin 12kg ja ovat korkeudeltaan 40-45cm.  Molemmat saattavat kasvaa vielä jonkin verran mutta eivät kasva kovin suuriksi kuitenkaan, arvion mukaan max 15kg/50cm, todennäköisesti ei ihan niin isoja.

Hyvin ystävällisiä ja kilttejä pentuja. Luonteeltaan ovat leikkisiä ja iloisia kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Davin on tykännyt nukkua aivan kiinni Luizassa ja on melkoinen kainalokaveri, kun saa mahdollisuuden siihen. Nykyään kaksikko kuitenkin asustaa pihalla erässää isohkossa aitauksessa. Muiden koirien kanssa Davin on tullut hyvin toimeen ja myös kissojen kanssa Davin on Luizalla tullut toimeen. Davin saattaa haukkua jos näkee jotain jännää tai uusia ihmisiä lähestyy mutta on silti erittäin ihmisrakas.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Davin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Davin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Davinin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.