Päivitetty 13.02.2018

Kotia etsivä koira: JADE


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
20.3.2017
Jade päätyi Glinan tarhalle yhdessä toisen narttukoiran kanssa noin kuukausi sitten. Koirat löydettiin Glinalle johtavalta tieltä ja molemmat olivat verisiä sekä täynnä haavoja. Niiden omistaja on kaiketi hylännyt koirat Glinan lähettyville ja pellolla elävä koiralauma on käynyt niiden kimppuun. Romaniassa on hyvin tavanomaista että kun koiraa ei haluta enää pitää syystä tai toisesta, se hylätään vähän matkan päähän pellolle tai levähdyspaikalle ja toivotaan ettei koira enää osaisi takaisin kotiinsa. Jadea kuitenkin onnisti kun Carmen löysi sen ja se pääsi Glinan tarhalle. Jadea on todennäköisesti pennutettu paljonkin, sillä sen nisistä huomaa että jokunen pentue sillä on menneisyydessään ollut.

Tarhalla Jade ei hauku juurikaan ja se vaikuttaa mukavan rauhalliselta ja tasapainoiselta koiralta. Vierailta se pyytää kohteliaasti ja vienosti huomiota ja antaa pusuja rapsuttajalle. Jade on todella herttainen ja ystävällinen koira joka pitää ihmisten huomiosta mutta ei ole tunkeileva. Ruuan suhteen tämä neiti on aika dominoiva, joten se sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi tai harkiten alistuvamman koiran kaveriksi. Jade on varsin kompaksi paketti, sillä on korkeutta noin 50 cm ja painoa 17 kg. Aktiivimme kurkkasivat Jaden suuhun ja hampaat vaikuttavat olevan hyvässä kunnossa.

Päivitykset
3.1.2017
Romaniassa asuva aktiivimme Veera Nuri kävi tervehtimässä Jadea ja saimme ihania kuulumisia: “Jade on asettunut Carpeen ja vaikuttaa viihtyvän siellä paremmin kuin Glinalla. Siirto sujui hyvin, Jade oli rauhallinen ja antoi käsitellä itseään moitteetta, eikä tuntunut stressaavan kauheesti. Sillä on nyt vähän isompi alue olla ja betonipohjan ansiosta se voi myös liikkua, eikä vaan täristä mudassa ja nostella tassuja. Sen häkin toinen seinä on sellainen “väliseinällinen” ja toisella puolella on pelkän aidan takana Bond-pentuja. Se suhtautuu pentuihin ihan nätisti, mutta jos kupissa on ruokaa, se saattaa käydä räyhäämässä niille aidalla. Se on tylsistynyt ja on silpunnut mm. pediksi saamiaan vilttejä. Jade innostuu ja ilostuu ihmisvieraista ja huomiosta niinkuin ennenkin ja tekisi mielellään juttuja yhdessä. Huomasin viime käynnillä, että se kyttäsi ja murrasi tarhalla asuvan työmiehen perheen noin kolmevuotiaalle pikkupojalle, joka örisi ja sohi kepillä siinä pihalla. En tiedä, onko tää poika käynyt kolisuttamassa aitoja keppeinensä tai tehnyt jotain muuta, kun se on vähän villi välillä, mutta se oli lapsista ainoa johon Jade kiinnitti huomiota”. Jadesta saisi oivan harrastuskoiran, ystävän ja kumppanin.

Lisätty myös kuvia.

11.8.2017
Jade kaipaa tekemistä! Koska häkkielämä on aivan liian tylsää ja virikkeetöntä Jadelle, touhuaa se häkissä mahdollisimman paljon eli muun muassa läträä vesikupeissa kaataen ne ja tuhoaa sille tuodut puruluut ennätysnopeasti. Jade myös räyhää turhautumistaan naapurihäkkien koirille, repii aitaa ja ravaa aidanviertä. Jade ilostuu suunnattomasti tutun ihmisen näkemisestä ja haukkuu välillä huomiota, jos ihminen erehtyy keskittymään muihin koiriin. Ruoasta Jade rähjää muille koirille ja saattaa murista myös ihmiselle ruokailutilanteessa. Jaden kanssa onkin siis kotioloissa hyvä harjoitella luopumista sekä taata Jaden ruokarauha. Jade on vahva ja omatoiminen, mutta tykkää olla ihmisen lähellä ja touhuta yhdessä. Jade on erittäin motivoitunut nameista ja innokas touhuamaan saadakseen niitä. Jade on erittäin oppivainen sekä jaksaa keskittyä ja pitää kontaktia hienosti. Jade kaipaisikin nyt aktiiviseen kotiin, jossa se saisi purkaa energiaansa oikealla lailla. sillä Jade on upea koira, jonka paikka ei ole tarhalla.

26.6.2017
Aktiivimme matkasivat jälleen toukokuussa Romaniaan ja tapasivat reissullaan täydellisen hurmaavan Jaden. Matkassa mukana ollut Koiruuksien Klubin kouluttaja ja Kulkurien aktiivi Helmi Pesonen kuvaa koiraa näin: “Rakastettava, ihana tyttö! Huikea tyyppi. Tervehtii ihmistä rauhallisesti, mutta ei missään tapauksessa ole flegmaattinen. Oppii temput ennenkuin ihminen edes tajuaa opettavansa. Rotuperimäänsä sirompi rakenne. Työllistää tarhan työntekijöitä ja aktivoi itseään raahaamalla häkkinsä vesi- ja ruokakipot koppiinsa, joten koti saa varmasti itse valita, tarjoaako Jadelle tekemistä vai antaako sen itse sitä keksiä :)”. Jadesta saakin joku aivan huippukoiran, joka on paitsi fiksu, kiltti ja ystävällinen, myös kaunis. Lisätty kuvia ja video.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Jaden rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jade saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jade on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Video 11/2017

Video 7/2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.