Päivitetty 22.03.2018

Enkelikoira: BERTIE (Oanas Stars)


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

22.3.2018
Bertie on siirtynyt sateenkaarisillalle oman perheensä ympäröimänä ja rakastamana.

26.2.2016
Myös kesäkuussa 2015 tähän maailmaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolaan Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Oanan, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen.

Oana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota. Pennut Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulevat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan, etsimään sitä omaa kotiaan jossa voivat rauhassa jatkaa kasvuaan sekä omistajan turvallisella tuella aloittaa tämän suuren maailman tutkimista ja asioiden oppimista ja oivaltamista.

Bertie on pienin pennuista, tällä hetkellä koko on noin 45-50cm ja 11kg. Bertie kyllä vielä kasvaa hieman tästä joten hieman lisää korkeutta sekä kiloja tyttö tulee saamaan.

Bertie ja sisarustensa elämän alkutaival ei ole ollut helpoin mahdollinen ja Stela emo on ollut hyvä, huolehtivainen emo pennuille mutta myös kovin varovainen ja ujo. Haemme tästä syystä Bertielle kotia jossa on koirakokemusta ennestään. Tällä hetkellä Bertie tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen.

23.4.2016
Bertie on muiden sisarusten tavoin kasvanut ja Oanan avulla se on myös saanut totutella mm. hihnakävelyyn. Hieman jännittävää oli mutta reippaasti Bertie lähti Oanan mukaan tutkimaan ympäristöä. Video lenkiltä nähtävissä tästä.

19.6.2016
Bertie esittäytyi aktiiveillemme toukokuun reissulla ja kävi ilmi, että Bertie oli reipastunut sitten viime näkymän. Bertie antaa tutun ihmisen todella nätisti käsitellä itseään ja pysytteleekin itse tämän lähellä, tukea hakien. Bertien kerrotaan olevan helposti motivoitavissa ruoalla eikä tämä saanut sätkyjä vaikka sille vieras ihminen meni lähellä räpsimään kuvia. Eräs Onevetin työntekijöistä kertoo, että Bertie rakastaa juoksemista ja on oikein iloinen tyttö.

Edelleen tulevan kodin kuitenkin täytyy pitää mielessä, että Bertien elämän lähtökohdat eivät olleet kovin antoisat ja turvalliset, eli tyttö tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä jotta hyvin alkanut totuttelu elämään jatkuu positiivisena ja hyvänä.

Lisätty kuvia ja videoita. Yhdellä videolla näkyy Bertien ensimmäinen kerta hihnalenkillä, toisessa on hellittelyhetki menossa.

4.8.2016
Bertie on melko lyhyessä ajassa laihtunut paljon ja onkin tällä hetkellä siirretty Onevetin klinikalle tarkkailuun sekä hoidettavaksi. Tutkimuksia tehdään ja Bertie on nyt tarkan valvonnan alla. Vaikka uusi ympäristö pelottaakin Bertieta paljon ja se joutuu tällä hetkellä läpikäymään monia testeja ja tutkimuksia, se on yhä luottavainen ja iloinen kun näkee Oanan. Mekin seuraamme tilannetta ja päivitämme kuulumisia sitä mukaan kun asioita selviää.

11.5.2017
Bertie on jo pitkään asunut sen pelastaneen naisen, Ioana Bodean ja hänen miehensä luona. Bertien terveys vaatii hieman erityistä huolenpitoa ja Bodeat ovat kiintyneet siihen jo niin paljon, että Bertie ei enää tule etsimään toista kotia vaan se on jo löytänyt sen Kodin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bertie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bertie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bertien yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.