Päivitetty 28.12.2022

Kotia etsivä koira: JAMEZ


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

16.11.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Jamezilla on hyvin perinteinen Romanialaisen kulkukoiran tausta. Hänet on ns koirien keräilijät löytäneet puistosta, Jamezilta löytyi siru ja sen omistajaan otettiin yhteyttä. Omistaja ei halunnut enää Jamezia takaisin joten Ioana otti sen suojiinsa. Jamez on tullut tarhalle tämän vuoden huhtikuussa. Ihmiset kiinnostaa Jamezia, mutta samalla hieman uusi tilanne jännittää, Jamez kulkee matalana aktiiviemme luokse. Selvästi tilanne on sille jännä, mutta uskaltaa uhmata jännitystään. Kun lähelle on uskallettu tulla niin siitähän se riemu repeää, ihmiseltähän saa rapsutuksia! Jamez antaa paljon pusuja ja pysyy lähellä. Hyvin energinen, molossimainen hepuli tyyppi. Maharapsuista nauttii kovasti, jää selälleen makoilemaan ja nautiskelemaan ilman kiireitä. Häntä heiluu hurjasti onnesta. Jamez ei häiriinny häkin ulkopuolisista tapahtumista, ulkonakin nätisti muiden kanssa. Omistetun koiran tausta näkyy siinä ainakin, että Jamez osaa kulkea myös hihnassa.
James on ulkoisesti raskasrakenteinen ja tankkimainen. Ulkomuodon perusteella voi olettaa, että siinä virtaakin molossikoiran verta. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Mahdollisen rotuperimänsä johdosta se tulee tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Jamezia ei ensisijaisesti luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.
Kokoa tällä noin 2v nuorukaisella on nyt n 50cm ja 28kg.
Päivitykset:
28.12.2022
Lisätty pari uutta videota.
16.11.2022
Komea Jamez aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
—————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jamezin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Jamez saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jamez on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.