Päivitetty 24.03.2019

Kodin saanut koira: MOMMY (nyk. Alma)


Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
27.11.2018
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Mommyn ja tämän pennut toi klinikalle pyöräilijämies. Koirien omistaja, miehen täti, oli halunnut tappaa koirat, mutta miehellä ei ollut sydäntä tähän, joten hän pyöräili koirien kanssa klinikalle ja jätti ne sinne. Kaikki pennut yhtä lukuunottamatta kuolivat parvoon. Mommyn vastustuskyky oli nyös synnytyksen jälkeen alentunut ja se sairastui syyhyyn. Tästä johtuen sen hännänpää on edelleen ihan karvaton ja sitä hoidetaan. Mommyn nisät vähän roikkuvat vielä edelleen pentujen jäljiltä.

Mommy on todella sympaattinen ja hellyyttävä pieni neitikoira. Aktiivit tapasivat hänet klinikan sisätiloissa ja Mommy oli ympäristön hälinästä huolimatta oikein reipas ja sosiaalinen. Mommy kävikin tervehtimässä kaikki ihmiset ja tutki kiinnostuneina paikat. Mommy on todella ihmisrakas ja erityisen ilahtunut hän oli, kun näki tarhan miestyöntekijän. Mommy kiipeää mielellään syliin ja painaa oikein pään kiinni painautuen tiukasti ihmiseen kiinni, kun sitä rapsutellaan. Mommy ilahtuukin enemmän rapsutuksista, kuin sille tarjotuista nameista. Kissoihin Mommy suhtautuu neutraalisti ja toisia koiria kohtaan Mommy on ystävällinen ja kohtelias.

Mommy on noin 30-35 cm ja painoa tytöllä on noin 5-7 kiloa.

23.3.2019
Suloinen silkkiturkki Mommy lensi tänään Suomeen sitä kovasti odottavan perheen syliin. Mommyn uusi elämä alkoi myös uudella nimellä, hän on nyt Alma. Kaikkea hyvää Almalle ja perheelle yhteiseen elämään!

20.12.2018
Mommy on saanut jo tänään joulun parhaan uutisen, se on varattu omaan kotiin!

11.12.2018
Mommyn omaa kotia ei ole vielä löytynyt, joten Mommy jatkaa kodin etsimistä.

27.11.2018
Mommy aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoption-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mommy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mommy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.