Päivitetty 13.02.2018

Kotia etsivä koira: CABOU


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloidaan

 

 

Perustiedot ja taustat

13.02.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Siitä lähtien Roxana on tehnyt töitä kodittomien eläinten puolesta ja hänen avustuksellaan monet entiset kodittomat ovat nykyään rakastettuja perheenjäseniä.

Cabou, tarhanimeltään Cuba, on pelastettu viime vuonna kadulta veljensä Zazoun kanssa. Kaksikko on siitä lähtien viettänyt täysipainoista tarhaelämää ja nyt onkin tämän parivaljakon aika löytää loppuelämänsä kodit Suomesta. Cabou ja Zazou ovat kertakaikkiaan täydellisiä nuorukaisia. Ne ovat elämäniloisia, leikkisiä ja täynnä energiaa. Nämä veitikat tulevatkin varmasti tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi jotakin mukavaa aktiviteettia ollakseen onnellisia. Cabou tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen ja onkin aina mielellään leikkimässä tai leikittämässä muita. Tulevassa kodissa voisikin siis mieluusti olla koirakaveri odottamassa. Ihmisten kanssa Caboulla ei ole mitään ongelmaa, ei edes vieraiden. Roxanan mukaan tyttö antaa kenen tahansa käsitellä itseään ja oikeastaan missä tahansa tilanteessa. Ihmisiä kohtaan tyttö onkin hyvin ystävällinen ja rakastava. Kissojen kanssa Cabouta ei olla päästy testaamaan, eikä neitokaisen suhtautumisesta niihin osata sanoa. Cabou on koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan se saa tarpeeksi tekemistä ja sitä rakastetaan koko sydämestä. Sen se on ansainnut.

Cabou haukkuu tarhalla, vaan jos muutkin koirat haukkuvat. Yksinään se ei haukkumista aloita, vaan saattaa ainoastaan mennä muiden mukaan, mikä on hyvin tyypillistä käytöstä tarhalla.

Cabou on keskikokoinen ja noin 55cm korkea ja 15-17kg painava.

—————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cabou saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cabou on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.