Päivitetty 02.01.2018

Kotia etsivä koira: FIDOX (Monster puppies)


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Tämän pentueen Luiza löysi läheisestä metsästä, valtatien vierestä. Pennut olisivat hyvin pian jääneet joko autojen alle, tai menehtyneet nälkään, joten Luiza nappasi koko pentueen mukaansa, turvaan kasvamaan luokseen. Nyt pennut ovat kasvaneet ja saaneet kaikki tarvittavat rokotukset joten ne pääsivät adoptio ohjelmaamme omia kotejansa etsimään.

Kulkurien aktiivit tapasivat koko 7 pennun kokoisen pentueen käydessään Luizan luona heinäkuisella aktiivimatkalla ja kaikki pennut ovat varsin vilkkaita, ihmisystävällisiä ja touhukkaita. Varsinaisia monstereita, Luiza sanoi pilke silmäkulmassa kun katseli pentujen painimista, nahistelua, kaiken tutkimista päistikkaa, piraijahampain varustetuilla suilla tutustumista ja pihalla riekkumista mustaruskeana pyörremyrskynä. Luiza kertoi myös mitä kaikkea sisällä pennut touhuilee ajankuluksi, ja tästä kaikesta yhteenvetona tuli pentueen nimitys “Monster Puppies”. Luizan ja hänen miehensä luona on ihana kodinomainen tunnelma, ja varsin turvallinen paikka kasvaa, mutta toki pentujen olisi hyvä päästä omiin koteihin kasvamaan mahdollisimman pian.

Fidox ja hänen sisaruksensa Anja, Daruka, Tevis, Tux, Anaya ja Olgaya suloisia, riemukkaita ja terhakoita pentuja. Heistä kasvaa keskikoisia tai isohkoja, n. 25-30 kg kokoisia. Rotuperimässä saattaa olla vivahde rottweileria.

13.9.2017
Pentueesta Tevis on jo matkustanut omaan kotiin Suomeen, mutta muut pennut odottavat edelleen kodin löytymistä Romaniassa. Kulkurien aktiivit tapasivat kaikki pennut syyskuun alussa Luizalla ja kertoivat Fidoxin olevan ihana höppänä, joka tykkää juosta ympäriinsä ja on huolettoman oloinen veikko. Fidox ei aristele vieraitakaan ihmisiä lainkaan, vaan kiipeää syliin ja koska sekään oikein riitä, niin se kiipeää varmuuden vuoksi ihmisen olkapäille. Kokonaisuutena Fidox on mutkaton ja hyväntuulinen epeli. Fidox ei vaikuta haukkuherkältä.

1.8.2017
Fidox on pentueen rämäpäisin ja äristen mennä paineli eteenpäin ja sinkoili joka suuntaan. Fidoxin lempipuuhaa oli myös ihmisten käsien, housun lahkeiden ja kaiken muun mahdollisen nakertelu pienillä naskalihampailla. Vieraiden ihmisten luokse Fidox tuli luottavaisesti ja vauhdilla. Fidox olisi enemmän kuin tyytyväinen jos pääsisi pian oman perheensä luokse kasvamaan, tutkimaan turvallisesti maailmaa heidän kanssaan.

——————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Fidox tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Fidoxin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Fidox saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fidox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on Matleena Grönroos

Video 9/2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.