Päivitetty 16.12.2017

Kotia etsivä koira: IGORYOK (Kristalin pennut)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Onevet)
ei kastroitu

 

22.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen Igoryok odottaa omaa kotiaan.

Eräänä marraskuisena päivänä Ioana Bodean löysi kadulle synnyttäneen koiran, seitsemän pikkuruisen pentunsa kanssa. Hän korjasi perheen turvaan Onevettiin ja emo sai nimekseen Kristal. Pennuista neljä on tyttöjä ja kolme niistä on poikaa. Tytöt ovat nimeltään: Ivanna, Katia, Ania, Tanya ja pojat ovat nimeltään: Igoryok, Alyosha ja Borya. Alla oleva video on löytöpaikasta.

Suloiset pennut ovat nyt noin 4kk vanhoja ja saaneet ainakin kaksi rokotusta, ellei jopa kolme. Ne ovatkin valmiita aloittamaan kotikoiran elämän omassa kodissaan. Pennut ovat ihan normaaleja peruspentuja. Ne vipeltävät pienillä tassuilla menemään, ihmettelevät syliin nostamista ja kameran eteen joutumista. Kaikkia niitä saa koskea, eivätkä ne pahastu hampaidenkaan tutkimisesta.
Pennuista on arvioitu kasvavan noin 50-55 cm korkeita ja painoa kertynee noin 20 kg

3.3.2017
Lisätty video pojalle helmikuun lopulta.

20.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan, myös Kristalin pentueen. He kuvailivat pentuetta näin: ” tämä pentue on vaan niin ihana! Ihan mahtavia pentuja. Ennakkoluulottomia, reippaita ja pelottomia karvamöykkyjä”.
Pentueen luonteiden erot ovat alkaneet tulla esiin. Igoryok on nyt kooltaan aika iso ja kasvuvaraa on vielä reilusti. Poikanen on tosi kömpelö, kun on pelkkää nahkaa, korvia ja tassuja. On tosi hassun näköinen kun temmeltää menemään ympäri häkkiä. Igoryok ei jännitä vieraita, päinvastoin repeää riemusta kun saa ihmisiä luokseen. Se on ihana hulivili, joka pomppaa syliin, maistelee kengännauhoja sekä tutkii reppua ihan onnessaan. Poika on perustouhukas ja iloinen pentu.

26.4.2017
Lisätty pojasta video huhtikuun lopulta

21.5.2017
Toukokuussa Igoryok sai Suomesta vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan. Igoryok on sellainen hyväntuulen koira! Ihan hymyilyttää väkisin kun tämän koiran toilailuja seurailee. Sen verran isoksi poika tulee kasvamaan. että ihan pienten lasten perheeseen ei poikaa suositella. Igoryok tulee kasvamaan 55-60 cm korkeaksi ja painoa pojalle kertynee noin 27 kg.
Ihmiseen poika liimautuu aina kun muulta sähellykseltään kerkiää ja varmasti tämä rontti tulee nukkumaan kotonaan sängyssä niin, että muu perhe joutuu sykertymään yhteen nurkkaan.

10.8.2017
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat Igoryokin. Se on yhtä sosiaalinen ja iloinen koirapoika, kuin ennenkin. Se ei vierastanut aktiivejamme tippaakaan! Poika paineli nurmikentällä ilman huolta huomisesta. Se tykkää sisarustensa tapaan kylpeä vesisaavissa.
Näitä sisaruksia kun seurailee, ei voi muuta kuin hymyillä, niin pölhöä meno on. Samalla kuitenkin tuntee surua, ettei nämä ole jo omissa kodeissaan nauttimassa elämästä. Onneksi nämä kuitenkin ottavat ilon irti hetkestä ja eivät murehdi sellaista, mitä eivät tiedä edes olevan.

11.8.2017
Lisätty video hassun hauskalle pojalle.

16.10.2017
Syyskuussa aktiivimme matkasivat Romaniaan ja tapasivat myös Igoryokin. He kertoivat pojasta näin: “Ah Igoryok, lempeä jättiläinen. Luulisi, että kun Igoryokin kokoinen poika nojaa sinuun koko painollaan, siitä saisi mustelman tai muutamankin. Mutta Igoryok kohtaa ihmisen jotenkin niin hellästi ja hellyyttävän kohteliaasti. Tämä nallekarhu on äärettömän ystävällinen, suloinen mutta samaan aikaan niin komea. Vie palan sydämestä mukanaan, oikea kullanmuru. Igoryok asuu äitinsä kanssa todella pienessä padockissa, jossa luonnollisesti on todella vähän virikettä ja aivan liian vähän tilaa liikkua.”

16.12.2017
Marraskuussa jälleen aktiivimme matkustivat Romaniaan ja tapasivat Kristalin ja tämän pennut.
Igoryok on nyt vuoden ikäinen ja siirtyy etsimään kotia aikuisiin koiriin. Se asustelee äitinsä kanssa ja nämä näyttävät tulevan hyvin toimeen keskenään.
Igoryok on hyvä toisten koirien kanssa, joten se sopii kotiin jossa on entuudestaan koira. Se on iso poika, innokas ja leikkisä kuten vuoden ikäisen kuuluukin olla. Aluksi se ei oikein malta keskittyä vieraisiin kun on innoissaan tilanteesta. Nopeasti kuitenkin rauhoittuu ja antaa ilman ongelmia rentona silittää itseään.
Ioana kertoi testanneensa Igoryokin lasten kanssa ja se tulee näiden kanssa hyvin toimeen. Kuitenkin kyseessä on iso ja nuori koira, joten pienten lasten perheisiin se ei ole paras valinta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Igoryok tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Igoryok saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Igoryok on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa